StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Belgen zonder contract

De winterse transferperiode loopt stilaan op z'n einde. Waasland-Beveren heeft ondertussen Guillaume Gillet, Manuel Da Costa, Abdel Al Badaoui, Lucas Ribeiro en Aliou Baldé binnengehaald. Drie tijdelijke, en twee transfers met ook een -niet zo langdurige- toekomst. Is het werk voor deze mercato afgerond? Een lastige vraag. Toch gaan we al eens kijken welke spelers er vrij te rapen vallen na 31/01.


Julien Ngoy

Deze landgenoot en stevige, snelle spits, heeft zowat alle jeugdreeksen van de Rode Duivels doorlopen. Hij heeft daar een knappe transfer naar de academie van Stoke City, op dat moment nog een Premier League-club. Echter mocht hij pas aantreden wanneer de club degradeerde naar de Championship. Daar kreeg hij mondjesmaat wat speelkansen, en af en toe kwam daar een doelpunt uit. In 2020 haalde KAS Eupen hem binnen. Daar speelde hij in 2 seizoenen ondertussen 55 wedstrijden, waarin hij in totaal 10 keer raak trof en 3 assists gaf. Met een de strenge bril op is dat een neutraal succes. Toch is mijn geloof in deze 24-jarige aanvaller nog heel erg groot. Indien Ngoy niet verlengd bij Eupen, is hij gratis op te halen vanaf 1/02. Als Waasland-Beveren zijnde zou ik dan niet twijfelen. En met Jordi Condom die een Eupen-verleden heeft, zou deze transfer wel eens werkelijkheid kunnen worden.

Ryan Sanusi

Deze 30-jarige defensieve middenvelder is al 2 jaar lang publiekslieveling van 'De Ratten' op het Kiel. Dit seizoen geplaagd door blessures, maar in elk ander geval stond deze middenvelder elke wedstrijd in de basis. Een eerder onrealistische toekomstige transfer, en toch zou het erg mooi zijn. Met Sanusi haal je, indien er geen contractverlenging bij Beerschot in zit voor hem, een speler binnen die zijn truitje nat maakt. Hard werk combineert deze man met een aardige techniek en spelinzicht. Een altijd interessante piste. Zeker in het scenario dat Beerschot terug degradeert naar 1B en Waasland-Beveren er op één of andere manier in slaagt zijn plaats op het hoogste niveau opnieuw weet te veroveren, is dit een interessante piste.

Aboubakary Koita

Zou het? Kan het? Is het mogelijk? Aboubakary Koita, naast Heymans en Frey dé revelatie in het seizoen '20-21 van Waasland-Beveren. Het jaar waarin de club er in niet in slaagde in 1A te blijven. Hij wist zijn plek op het hoogste niveau te heroveren met een transfer naar STVV. Toch nog toe een transfer zonder al te veel succes. Abou kon in 16 wedstrijden nauwelijks 1 doelpunt maken. Hij kreeg een contract voor één seizoen, en voorlopig lijkt het er niet op dat dat contract verlengd zal worden. Is dit de kans voor Waasland-Beveren om hem richting volgend seizoen een contract aan te bieden? Ik zou als sportief directeur niet twijfelen. Zeker niet als we er in slagen te promoveren naar 1A.

Jens Cools

Deze 31-jarige defensieve middenvelder, met een gelijkaardig profiel als Sanusi, heeft net als Abou Koita een verleden op de Freethiel. Een speler die altijd vecht voor wat hij waard is. Iemand die zijn truitje nat maakt en weet wat werken is. Technisch niet altijd even sterk, maar krijgt ondanks zijn positie toch telkens zijn naam op een aantal keren op het scorebord. Jens Cools is einde contract bij KAS Eupen. Niet meteen de meest sexy transfer. Maar een bruikbare speler in de basisploeg, en een belangrijke speler in de kleedkamer. Cools is iemand die de spirit er altijd in weet te houden, iemand die spelers zonder focus terug op de rails kan krijgen met zijn vechtlust. Ik zie het graag gebeuren.

Marvin Peersman

Deze 30-jarige linksachter heeft het embleem van KSK Beveren nog gedragen. Bij het faillissement wist hij een transfer naar Royal Antwerp FC af te dwingen. Na passages in Nederland bij Cambuur en Dordrecht, en in Israël bij Hapoel Tel Aviv verzeild geraakt bij het Griekse PAS Giannina. Zij treden aan in de eerste klasse van het eiland. Sinds zijn vertrek op jonge leeftijd bij KSK Beveren is deze vleugelverdediger matuur geworden. Hij heeft werkethiek gekweekt, maar net zo goed zijn voetbalplezier teruggevonden. Een onverwachte transfer misschien, en ook niet héél realistisch. Maar de geschiedenis en het sprookje gehalte spreken in ons voordeel. Ik zou niet twijfelen. En ook hij, tot nader order gratis op te halen vanaf 1/02.

Tot de volgende!

Seppe Meul.