StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Verrassende bestuurlijke ontwikkelingen op de Freethiel.
Voor het huiswerk van Jordi Condom hebben we woensdag al een dikke 9 gegeven in de wetenschap dat het met nieuwkomers niet allemaal goud is wat blinkt en ook zij recht hebben op een aanpassingsperiode, maar qua potentiële sportieve mogelijkheden lijken zij van een ander/beter niveau dan hun voorgangers die tijdens de zomermercato de Freethiel opzochten. Maar nogmaals, dat is de theorie en nu is het afwachten of de verwachtingen ook in de praktijk worden ingelost.

Het was al langer duidelijk dat er de voorbije maanden achter de schermen ontzettend hard werd gewerkt, maar dat wordt pas inschatbaar zodra het concreet wordt en zo geschiedde. Met Jo Van Moer, CEO van het gelijknamige containerbedrijf uit Beveren, heeft Waasland-Beveren, enigzins verrassend, een nieuwe Belgische voorzitter. Verrassend omdat lang werd gedacht dat de Bolt Football Holdings af wilden van lokale bestuurlijke inmenging, echter niet van feedback van de plaatselijke entourage. Zo is het een publiek geheim dat ex-voorzitter Dirk Huyck wat graag bestuurlijk langer betrokken was gebleven, al was het maar voor een afgebakende periode, maar daar had Antoine Gobin, ondanks herhaalde inspanningen van Dirk Huyck tot dialoog, geen oren naar. De verrassing is daarom des te groter dat plots Jo Van Moer uit de hoge hoed van Gobin werd getoverd als nieuwe president van Waasland-Beveren. Mij lijkt slechts een verklaring plausibel voor deze tactische bestuurswissel en die is niet eens ver te zoeken. Ondanks de grote verdienste die Dirk Huyck voor deze club heeft gehad en het vaak onderschat knap werk dat hij met een onvergelijkbaar klein budget heeft gerealiseerd, bleven sommige mensen vinden dat de link Huyck/operatie "Propere Handen"/Waasland-Beveren geen goeie zaak was en daar heeft onze CEO nu definitief komaf mee gemaakt. Uiteraard zullen de functies van voorzitter en ondervoorzitter (deze laatste is opnieuw aan Jozef Van Remoortel toegewezen) protocollair zijn en tot stand gekomen door bemiddeling van burgemeester Marc Van De Vijver. Misschien een kleine kanttekening bij Jozef Van Remoortel die ik overigens een beste brave man vind, maar alhoewel zijn naam niet voorkomt in het dossier "Propere Handen", is zijn naam daarentegen wel gevallen in de zaak van de matchfixing en ook al hebben de bevoegde instanties o.a. Van Remoortel vrij gesproken, 100 procent zuiver is die aanstelling als ondervoorzitter op basis van de gehanteerde criteria dan evenmin, maar nogmaals, absoluut niks tegen Jozef, maar dit is louter een objectieve vaststelling.
De protocollaire titel van kersvers voorzitter Van Moer is voor Jo misschien wel een kleine revanche op de vorige aandeelhoudersvergadering waarvan hij zich een paar jaar geleden distantieerde, wellicht over onvrede over onvoldoende betrokkenheid.
Ik vang overigens alleen maar positieve signalen op over Jo Van Moer die door ontzettend hard werken met het hele gezin, het van zelfstandig chauffeur met een tweedehands vrachtwagen tot topman van een bedrijf met pakweg 1500 werknemers heeft geschopt en daar past maar een woord bij : respect. Dat Jo al die tijd en tot op de dag van vandaag zichzelf is gebleven, net als zijn echtgenote en de kinderen Brent en Jens, is klasse. Brent is trouwens een beloftevolle profwielrenner van wie we het laatste nog niet hebben gezien, zijn broer Jens is gebeten door de microbe van vrachtwagenchauffeur, terwijl Jo's partner uitbaatster is van een hotelletje net over de grens met Nederland (de buurt van Hulst) waar buitenlandse chauffeurs de mogelijkheid hebben om er te overnachten, maar het is uiteraard beschikbaar voor iedereen. Kortom, de familie Van Moer is van alle markten thuis, stellen het privé en zakelijk uitstekend, maar ze hebben er hard voor gewerkt en zijn gewone mensen gebleven. Een volgende keer hebben we het over de verwezenlijkingen die Jo zich als nieuwe voorzitter van Waasland-Beveren heeft gesteld.

PVW.