StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB GOED GEVOEL WINTERMERCATO BEVESTIGEN TUSSEN DE LIJNEN.

Het is verdomme lang geleden, maar ik heb eindelijk nog eens een goed gevoel over gehouden aan een mercato, maar die vraagt uiteraard om bevestiging op de groene rechthoek. Met Baldé, Ribeiro, Al Badaoui, Gillet, en Da Costa heeft Waasland-Beveren er snelheid, ervaring en techniek bij gekregen en is onze kern kwalitatief sterker geworden, maar de vraag is of dit bijna voor de helft vernieuwd elftal er al onmiddellijk zal staan in Virton, want met slechts 12 speeldagen te gaan en de winst gisteren van RWDM tegen Lommel, zijn misstappen uit den boze. Wat dat betreft kwam het nieuws gisteren over de onbeschikbaarheid voor een drietal weken van Lucas Ribeiro, heel ongelegen, want dat leek mij nu net de beste van de 5 transfers. Maar geen gezeur, er blijft voldoende potentie over om zondagnamiddag 16 uur beter te doen dan thuisploeg Virton.

Van de wedstrijd in Virton kunnen we ons nog herinneren dat die binnen het kwartier met 2 goals van Kevin Hogas in een beslissende plooi lag. Er zou op slag van rust nog een strafschop saga volgen met de wat mij betreft overbodige Nkaka, maar uiteindelijk was het wederom Hoggas die de klus (hattrick) klaarde en W-B in staat stelde een volwassen tweede helft te spelen.

Waasland-Beveren heeft een geslaagde buitenlandse stage achter de rug en ziet naast de geciteerde nieuwkomers ook Aleksandar Vukotic weer aansluiten bij de groep. Of Vuko al meteen in de basis zal starten en door wie hij eventueel centraal achterin zal worden geflankeerd. Maakt Manuel Da Costa zijn debuut met Wuytens aan zijn zijde ? Het ideale duo achterin lijkt op papier Da Costa-Vukotic, maar dan staan er 2 spelers naast mekaar die de voorbije maanden geen wedstrijdritme opdeden en de coach heeft al laten verstaan dat Vuko nog geen 90 minuten in de benen heeft. Naar de verdere opstelling blijft het gissen, want Schneider heeft er wel wat mogelijkheden bij gekregen en dat is leuk als coach, maar het betekent tegelijkertijd dat hij geen aanspraak kan maken op niet de minste excuses bij een minder resultaat of Condom zwaait direct met zijn C4. Kablan ontbreekt vanwege een schorsing en dat is jammer, wellicht ook Efford, want de Amerikaan zou rond zijn met een nieuwe werkgever. Spijtig ook dat Baldé nog niet speelgerechtigd is.

Ook tegenstander Virton zal de nodige versterking hebben binnen gehaald, maar daarover is ons weinig bekend en misschien is het maar goed ook, want W-B is genoeg gewapend om van eigen sterkte te mogen uitgaan. Bovendien heeft Virton best wel een doel vandaag, want mits winst tegen W-B springt het over Lommel en dat kan een nieuwe start betekenen voor de ploeg waar Meunier en Emond de interesse wekten van het voetbalwereldje. Slotsom : W-B mag met niets minder dan 3 punten tevredeen zijn deze namiddag.

Patrick Van Wesemael.