StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe haalbaar is de promotie(finale) nog?

Hoe haalbaar is de promotie, of de promotiefinale, nog? Had me deze vraag voor Nieuwjaar gesteld, en ik had er zeer rechtlijnig nee op geantwoord. Dan was RWDM afgetekend 2e geworden, en hadden zij de promotiefinale gespeeld. Maar sinds de aanstelling van Jordi Cordom als Sportief Directeur, de laatste transfers, en het intrede van Jo van Moer als voorzitter, ziet de geel-blauwe toekomst er weer zéér rooskleurig uit. Zo rooskleurig dat er weer van de promotie gedroomd mag worden? Wie weet.


Neen. Richting het einde van 2021 had ik de slaagkans van die plannen vlot onder de 25% geschat. Maar zo snel als het in het voetbal kan gaan, ben ik geneigd die mening weer volledig te herzien. En dat heeft te maken met een aantal zaken.
Eerst en vooral is er de invulling van die belangrijke positie van sportief directeur. De man luistert naar de naam Jordi Condom en is een bekende naam in de Belgische Pintjesliga. Deze Spanjaard was eerder al trainer en daarna ook sportief directeur bij KAS Eupen in de Oostkantons, en hij nam vorig jaar van Emilio Ferrera over als hoofdcoach van RFC Seraing. Aan ervaring geen gebrek bij deze man. En dat hij een aardige portefeuille heeft aan belangrijke en waardevolle contacten in de voetbalwereld, dat hebben ze bij Waasland-Beveren ook recent mogen ontdekken. Niet lang na zijn aanstelling streek Guillaume Gillet neer op de Freethiel. Een Belg die volgens velen misschien richting de herfst van zijn carrière gaat, maar toch vooral bakken ervaring, werkethiek en doorzettingsvermogen kan voorleggen. Deze ex-Rode Duivel is een absolute meerwaarde voor de Beverse kern. En dat zou niet veel later blijken. Maar ook enkele andere transfers zoals die van Manuel Da Costa en Al Badaoui bleken alvast een schot in de roos. Knap werk, Jordi.

Zullen een aantal sterke transfers voor de promotie, of de promotiefinale zorgen? De filosofie van het voetbal leert ons dat het zeker niet enkel daarvan af zal hangen. Toch kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat de transfers van onder andere Gillet, Da Costa en Al Badaoui een belangrijke rol zullen spelen in de mogelijke promotie van Waasland-Beveren naar eerste klasse. Met Eric Omondi hebben we er sinds gisteren ook nog een speler bij die ook als doublure van onze spits Daniel Moderner kan optreden. En daarmee zit het huiswerk qua transfers er allicht op.

Over huiswerk gesproken, onze Leeuwen hadden al een tijd geen concreet uitzicht op een nieuwe voorzitter. Maar ook die taak hebben ze vervuld. En hoe. Met Jo Van Moer halen ze niet alleen een oude bekende terug naar de Freethiel. Ook zijn Bevers hart neemt hij mee, en dat kunnen we richting een eventuele naamsverandering naar KSK Beveren goed gebruiken. We zullen niet te snel conclusies trekken of beginnen dromen, maar het zijn enkel positieve voortekenen als je het mij vraagt.

En ook afgelopen weekend op het veld van Virton zagen we mooie voortekenen van tot wat deze spelersgroep en deze club in het algemeen in staat is. Met goed voetbal en een stabiele verdediging was Virton een makkelijke prooi voor onze Leeuwen. En als we dat voetbal ook kunnen brengen tegens teams die hoger geplaatst staan op de rangschikking, dan is de promotie zeker nog geen uitgesloten zaak. Dan mogen we weer dromen. Het zal een strijd worden met RWDM en misschien ook nog met Deinze. Maar vooral een strijd met en tegen onszelf. Veel zal afhangen van de resultaten op de momenten die ertoe doen. Slagen we erin te winnen van onze dichtste concurrenten, dan ligt de strijd om promotie weer helemaal open, en dan hebben we zelfs de beste papieren. Maar onszelf in de voet schieten is iets wat we nu ab-so-luut moeten vermijden. Met een Freethiel waar weer fans aanwezig mogen zijn, bestaat de kans dat Westerlo een lastige namiddag tegemoet gaat in Beveren zeker. Maar dat zal ook en vooral aan de kwaliteit van het spel van onze eigen Leeuwen liggen. De kaarten liggen weer in ons voordeel, aan ons om ze niet uit onze handen te laten trekken. Promotie? Ja, het kan.

Seppe Meul.