StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE ECHTE TEST.

Deze namiddag nemen de nummers 1 en 2 van het klassement het tegen mekaar op, maar om van een echte topper te spreken is de tienpuntenkloof tussen Waasland-Beveren en Westerlo te groot en daarenboven hebben de bezoekers nog een inhaalwedstrijd tegoed in het eigen Kuipje tegen Deinze. Een echte test om te zien hoeveel sterker W-B tijdens de wintermercato is geworden, dat is het wel en dat hoeft niet per se met een overwinning samen te hangen, al mag het natuurlijk wel.

Vorig weekend in Virton pakte W-B achteraf bekeken een logische driepunter, maar minstens even deugddoend was de prestatie van de nieuwkomers Gillet, Al Badaoui en Da Costa. Zij brachten ervaring, techniek en snelheid in de ploeg en dat scheelde een slok op een borrel ten opzichte van bv. het gelijkspel net voor de winterbreak in Lommel. Indien W-B gelooft dat het nog een waterkansje heeft om de titelstrijd nieuw leven in te blazen, is het deze namiddag van "moeten", maar zowel bij de entourage als de supporters leeft de tweede plaats meer dan de overtuiging dat kampioen worden een optie is. Velen hebben immers de indruk dat Westerlo maar weinig punten meer zal verspelen en dus is het alle hands aan dek om plaats 2 zo vlug als mogelijk veilig te stellen.

Het wordt benieuwd uitkijken of Baldé zijn eerste minuten mag maken voor zijn nieuwe club, maar voor Lucas Ribeiro komt de wedstrijd nog iets te vroeg. De Braziliaan zou in theorie kunnen spelen, maar men wil vooral geen risico nemen. En zou Kablan na zijn schorsing weer aan de aftrap staan ?

Voor Westerlo hebben we hier al voldoende de lof gezongen. Een prima uitgebalanceerde ploeg en een schitterende technische staf. Als de Kempenaren de eerstkomende weken de focus kunnen houden, is de titel binnen en die hebben ze geenszins gestolen. Indien W-B met de laatste versterkingen aan het seizoen was begonnen, had het waarschijnlijk voor meer weerwerk kunnen zorgen, maar dat zijn vijgen na Pasen. Deze confrontatie is in ieder geval een uitdaging om dat ene puntje voorsprong op RWDM vast te houden en toch ook een soort waardemeter met de beste ploeg van de reeks. Aan de laatste ontmoeting tussen beide ploegen in het Westelse Kuipje houden we goeie herinneringen over met een late gelijkmaker en vooral een zeer degelijke match waarin W-B over de 90 minuten bekeken zeker de evenknie was van de toekomstige kampioen ? Laat ons alvast hopen nu er weer supporters aanwezig mogen zijn, op een aantrekkelijke pot voetbal, want daartoe moet het W-B van na de winterstop in staat worden geacht.

Patrick Van Wesemael.