StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jonathan Faucher stapt over naar een reeksgenoot, Ocancey komt.
Onze Franse aanvaller Jonathan Faucher mag dan wel de deur op de Freethiel achter zich toe trekken, de kans dat we hem dit seizoen nog een keer terugzien in Beveren is niet onmogelijk. Faucher wordt immers de resterende maanden van dit seizoen uitgeleend aan reeksgenoot Virton waar hij zijn gewezen ploegmakker Din Sula zal terugvinden. Het verblijf van Faucher op de Freethiel is nooit een succesverhaal geweest, mede door een waslijst aan blessures. Gezien de versterkingen bij W-B de voorbije weken o.a. op de positie die Jonathan kan bekleden, waren zijn speelkansen danig geslonken dat zijn vertrek in het belang van de betrokken partijen de beste oplossing was. Faucher scoorde viermaal in het shirt van Waasland-Beveren en kwam vorig seizoen op aanbevelen van Nicky Hayen naar het Waasland.
Later op de avond kwam dan nog het nieuws dat Eric Ocansey de troepen van Marc Schneider komt versterken. De 24-jarige Ghanese aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Kortrijk. Ocansey vertoeft sinds 2015 in ons land (hij kwam als tiener bij Eupen terecht) en maakte er reeds na korte tijd indruk. Een aantal grote clubs in België toonden interesse, maar de grote doorbraak kwam er "nog" niet. Ik herinner mij een wedstrijd met Eupen op de Freethiel waarin hij met 2 schitterende trappen op afstand even zoveel doelpunten scoorde. Ook bij zijn laatste werkgever KVK Kortrijk slaagde hij er niet in een basisplaats te veroveren, maar aan zijn kwaliteit zal het niet liggen en daarom zie ik er naar uit om Eric weer herenigd te zien met Jordi Condom die hem zonder twijfel nog kent van bij Eupen en die klik zou wel eens een nieuwe start kunnen betekenen voor Ocansey. W-B sluit in ieder geval een opmerkelijke wintermercato af in stijl.

* JMP was de ster van de avond, Yellow Bluue iets minder.
Jean-Marie Pfaff die zaterdagavond de aftrap kwam geven van de Beverse derby tussen YB en Vrasene, heeft de thuisploeg geen geluk gebracht. De bezoekers die nog altijd worden getraind door Bert Cluytens (hij is er wel aan zijn laatste seizoen bezig) wonnen na een 0-0 ruststand, uiteindelijk met 0-1. Met die blanco ruststand kwam Yellow Blue goed weg, maar Vrasene kwam in de tweede helft toch verdiend op voorsprong waarna het met een man minder verder moest, maar ondanks die numerieke minderheid en enkele wenkende kansen voor Yellow Blue, kon het de al bij al terechte overwinning over de streep trekken. Tof dat El Sympathico voor aanvang van de match een kort woordje deed in de kantine. Voor zijn grootste bewonderaar Geert De Vreese was het de dag van zijn leven, want hij werd door Jess Van Voren aan JMP voorgesteld waarna El Sympathico de hand van Geert schudde begeleid met de woorden "hier zie, krullenkop".
YB blijft ondanks het eerste thuisveries aan de leiding met 3 punten voorsprong op Kieldrecht en Bazel en 4 op Vrasene. Volgend weekend wacht de verplaatsing naar middenmotor Zaffelare.

PVW.