StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB PROFITEREN VAN DE GOEIE FLOW.

Het was afgelopen zondagavond genieten op de Freethiel en niet alleen van de stijlrijke overwinning tegen lijstaanvoerder Westerlo, ook de supporters hadden begrepen dat met de kwaliteitsinjectie van tijdens de wintermercato, zij zich "hopelijk" mogen verwachten aan een aantrekkelijk en spannend competitieslot. De mooie winst in Virton werd een keer gevolgd door een tweede opeenvolgende overwinning en die smaak hadden we niet eerder dit seizoen kunnen proeven. Een oud gezegde leert ons "geen twee zonder drie" en dat is dan ook de inzet vanavond tijdens ons bezoek aan het fel geplaagde Moeskroen. De Henegouwers maken hun zoveelste moeilijke financiële periode door, maar met de kwaliteit en ervaring in de ploeg die zij zeker hebben, blijft het een taaie tegenstander. Het in centennood verkerend Moeskroen kwam op 19 november toch maar vlotjes met 0-2 winnen (goals van Taimont op strafschop en Bakic) met op dat moment nog een uitblinkende Ribeiro in zijn rangen. Lucas maakte inmiddels de overstap naar de Freethiel, maar wellicht komt de match tegen zijn vorige werkgever nog iets te vroeg. Gezien de penibele financiële situatie van de Henegouwers kwam er de afgelopen mercato geen versterking bij, integendeel.

Hoe langer de centennood bij Excelsior blijft duren, des te meer de sportieve impact daarvan voelbaar wordt. Na een erbarmelijke start onder leiding van Scifo, realiseerde de club een trainerswissel met vervolgens een remonte die zelfs bedreigend leek te worden voor de tweede plaats. Een 2-0 verlies 2 weken geleden bij RWDM en een 0-0 puntendeling het voorbije weekend op Le Canonnier tegen Lierse Kempenzonen, hebben die comeback gecounterd en omdat heel wat ploegen dichtbij mekaar staan in het klassement, zullen Les Hurlus op dit moment eerder naar beneden dan naar boven kijken in de rangschikking. Toch blijft het een tegenstander die door de vele ervaren spelers altijd gevreesd moet worden, want een oude vos moet men geen streken meer leren en zo lopen er wel wat rond bij Moeskroen, maar over oud wil Olivier Myny het waarschijnlijk liever nog niet hebben.

Het was opvallend hoe de entourage van Waasland-Beveren eerder zat te snakken naar een pot goed voetbal dan naar een moeizame overwinning. Na afloop van de topper tegen de Kemphanen was het dan ook eerst bekomen van een stukje ongeloof dat dit mogelijk was met in de tweede helft zelfs een soort pressievoetbal en dat tegen de onbedreigde koploper. Lang geleden dat het nog zo plezant was in de verschillende drankgelegenheden op de Freethiel en wat went het snel !
Echter, na zoveel kommer en kwel op sportief vlak is er nog lang geen plaats voor euforie, want o.a. RWDM hijgt in de nek van W-B en elke misstap kan zeer vervelende gevolgen hebben. Derrick Tshimanga zit een gele schorsing uit en dat is wellicht de kans voor Kablan om zijn wederoptrede te maken, maar zeker is dat niet aangezien de Zwitser de voorbije dagen met wat pijntjes af te rekenen had. Moeskroen was de voorbije weken de weg naar de netten wat kwijt, maar voor Chevalier en Tainmont is dat net een uitdaging. Ook voor Jackers ? Laat ons hopen dat de organisator en uitblinker van onze defensie Manuel Da Costa zijn troepen even bekwaam kan sturen als de voorbije 2 wedstrijden.

Patrick Van Wesemael.