StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Manuel Da Costa maakte de juiste inschatting.
In het weekend verscheen er een Twitterbericht van een artikel wat ik overigens niet heb gelezen, maar waarvan ik mij het eerste gedeelte van de titel nog herinner. "Er ligt nog veel werk op de plank, maar enz.", begon centraal verdediger Manuel Da Costa zijn verhaal. Geen euforie bij hem na de deugddoende zege tegen Westerlo, maar wel het besef dat er nog een hele weg valt af te leggen, maar het materiaal om die weg netjes te bestraten is volgens de Portugees-Marokkaanse verdediger wel voor handen. Dat heeft hij prima gezien, want na een pikfijn parcours door de straten van Virton en Beveren, voelde de ondergrond zaterdag in Moeskroen erg hobbelig aan en dat is merkwaardig, want dat een halve ploeg nieuwkomers niet op een vingerknip top is, daar kunnen we best inkomen, maar dat 2 mooie ritten al meteen worden gevolgd door een collectieve offday, merkwaardig toch !
Dat er een keer een aantal spelers hun dagje niet hebben is heel normaal, maar een hele ploeg en dat na uitgerekend collectief een gave prestatie de week voordien, het zet tot nadenken. En als we hier gisteren de namen van Jenthe Mertens en Marc Schneider in vraag stelden, mogen we dat ook doen met die van Nordin Jackers. Ja, hij heeft zeker al punten gepakt voor zijn ploeg en ik was bijzonder blij dat Nordin bereid was te blijven, maar het mag gerust wat meer zijn. Wie meerdere wedstrijden in 1B volgt, zal het met mij eens zijn dat er in die reeks keepers rondlopen met een mindere naam en herkomst, maar die van minstens evenveel waarde zijn voor hun club. Dat RWDM gisteren met de volle buit terugkeerde uit Virton was in hoofdzaak het werk van doelman Defourny en dat is niet voor het eerst. Het zijn geen prettige vaststelling voor Jackers, maar ze mogen wel eens aan de kaak worden gesteld, maar het positieve aan deze constatatie is dat we overtuigd zijn dat Nordin de potentie heeft om vaker als matchwinnaar te worden uitgeroepen.

* Yellow Blue pakt verdiend punt mee uit Zaffelare.
Yellow Blue heeft zondag op de valreep een kostbaar puntje meegegraaid in Zaffelare. Het kwam op slag van rust 1-0 achter en het moest tot de 85ste minuut wachten op de verdiende gelijkmaker die er kwam na een sterke tweede helft. In de stand heeft YB nog steeds 3 punten voorsprong, maar ditmaal heeft Bazel op de tweede plaats het gezelschap gekregen van Haasdonk en dat zou wel eens een gevaarlijke outsider kunnen worden. Komend weekend ontvangt het op de Freethiel Kruibeke, de voorlaatste in de stand en wordt best weer aangeknoopt met een driepunter.

PVW.