StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB SCHAAMROOD VAN MOESKROEN EEN ANDER KLEURTJE GEVEN.

Beste staf en spelers, doe het voor Omer ?

Uitgerekend vandaag zou een SKB-icooon 79 jaar zijn geworden, maar het mocht niet zijn. Midden deze week ruilde Omer Janssens het aardse voor een verderzetting in het hiernamaals.

Omer was een van de meest fijn besnaarde voetballers wiens wieg op de Freethiel stond en als groot voetbaliefhebber zou hij het een fantastisch afscheidscadeau hebben gevonden dat er een klinkende overwinning zou gevierd worden op zijn verjaardag en geliefde Freethielgrond waarvoor dank aan de technische staf en spelers.

Na twee bemoedigende en hoopgevende wedstrijden tegen Virton en Westerlo met een fel vernieuwd elftal, moest Waasland-Beveren afgelopen zaterdag gewoonweg zijn meerdere erkennen op bezoek bij Moeskroen. Op een walkover hadden we niet gerekend, maar minstens wel op in staat zijn onze voet naast de thuisploeg te kunnen zetten, maar die voet hinkte meestal een stapje achterop. Een teleurstelling van formaat na de prima prestatie tegen leider Westerlo, maar om de pijn van die nederlaag een beetje te verzachten, Moeskroen staat echt wel beneden zijn kunnen en indien zij een paar weken vroeger Scifo aan de deur hadden gezet en de financiële problemen sneller van de baan waren geweest, hadden Les Hurlus zeer vermoedelijk meegedaan voor de titel.

Vanavond krijgt Waasland-Beveren met Lierse Kempenzonen een voetballende tegenstander tegenover zich, maar wel een die ons dit seizoen al tweemaal de 3 punten afsnoepte. Op het Lisp viel daar al bij al weinig op af te dingen, maar op de Freehtiel voelde hun winst in het Wase kamp aan als een holdup. Er wacht W-B nog een dubbele confrontatie met de Pallieters en een revanche voor die 2 eerdere verliespartijen zal nodig zijn om in koers te blijven voor de tweede klassementsplaats waarvoor zich sinds woensdag ook Deinze heeft gemeld. De opdracht is dus overduidelijk, de 3 punten op de Freethiel houden en liefst met een potje lekker voetbal. Een maand geleden hadden we dat laatste verlangen niet durven uiten, maar de spelerskern werd aanzienlijk versterkt door Jordi Condom en die zal ongetwijfeld verwachten dat daar iets tegenover staat. Dat het mogelijk is hebben 2 van de 3 matchen met dit vernieuwd elftal bewezen en vanavond krijgen de spelers de kans om te laten zien dat de nederlaag in Moeskroen een accident de parcours was. De vorige week geschorste Tshimanga neemt wellicht opnieuw zijn plaats in waardoor Jenthe Mertens naar de bank zal verhuizen. Verder is het puur gissen naar de opstelling van onze coach en helaas is het gevoel dat dit niet komt omwille van een luxeprobleem, maar simpelweg omdat hij het niet weet. Een goeie of mindere kern ter beschikking, bij veel mensen ontstaat de indruk dat Schneider zoekt en blijft zoeken, maar weinig vindt en al zeker geen typeploeg. Hoe lang kan Vukotic nog genegeerd worden als basisspeler en hoeveel crediet krijgt Buus Jacobsen nog, het zijn maar enkele van de meerdere vragen die de supporters zich luidop stellen. Laat de concurrentie spelen Marc, want je hebt de luxe momenteel andere keuzes te maken, ontdekkingen te doen en daardoor spelers scherp te houden.

Lierse Kempenzonen kan zonder zorgen de laatste 9 wedstrijden van het seizoen tegemoet zien. Er moeten al heel vreemde dingen gebeuren om in de problemen te geraken, maar bovenin heeft het evenmin iets te zoeken. Het beschikt wel over de sportieve middelen om in een goeie dag punten afhandig te maken van teams voor wie elk puntje nog van belang kan zijn en dat moet een prettig gegeven zijn om wedstrijden mee aan te vatten. Coach Tom Van Imschoot is iemand die zijn ploeg in de mate van het mogelijke graag naar voor jaagt en daardoor is er altijd wat te beleven in de wedstrijden waarbij de Pallieters betrokken zijn. Het kan voor W-B, net zoals de partij tegen Moeskroen, een verraderlijke match worden, zeker als onze spelers gaan denken dat de bezoekers voor W-B de rode loper zal uitrollen naar een logische driepunter.

Patrick Van Wesemael.