StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wanneer zowel trainer als ref de wedstrijd niet aanvoelen

Waasland-Beveren heeft voor de derde keer op rij verloren van Lierse Kempenzonen. Verschillend van de twee voorgaande partijen was dat W-B deze keer niet kansloos was, en dat het in de eigen voeten geschoten heeft. Al is dat laatste niet zo verrassend noch schrikwekkend. De verliespartij heeft het enkel aan zichzelf te danken, laat dat duidelijk zijn. Maar laat ons toch maar niet vergeten dat onze eigen coach, maar net zo goed de ref, een grote rol speelden in het uiteindelijke verlies. Beginnend bij die eerste. In een wedstrijd waarin al het gevaar van de flanken -Al Badaoui en Reyners- kwam, vervangt hij vroeg in de tweede helft de twee belangrijkste schakels van het team. Zowel Reyners als Al Badaoui moesten het veld verlaten. Voor wie toen nog geloofde in een wederopstanding, mocht die hoop snel opbergen. De vervangers, Baldé en Ribeiro, kwamen nog niet aan de enkels van de twee mensen wiens plaats ze innamen. Voelde de coach het belang van Reyners en Al Badaoui niet aan? Was het voor hem niet duidelijk dat die twee de doorslaggevende schakel waren in scoren of niet scoren? Of was het pure paniek die hem die beslissing deed nemen? Hoe dan ook. Alle wissels samen, zeker de laatste waarmee hij het wederoptreden van Vukotic wilde vieren met een plek in de spits, hebben we onze laatste kansen op een punt of zelfs drie volledig als sneeuw voor de zon zien smelten.

En dan waren er nog de scheidsrechterlijke beslissingen die 90 minuten lang totaal van de pot werden gerukt. Niet 1, niet 2, niet 3, maar vele malen meer dan dat, liet de scheidsrechter na een kaart te geven, een fout te fluiten, of in dialoog te gaan met de spelers. Om nog maar te zwijgen over die 100% penalty die niet gefloten werd. Een schoolvoorbeeld van een strafschop, en die wordt de club op een cruciaal moment in de wedstrijd volstrekt ontnomen. Met een VAR zou zoiets nooit gebeuren. Maar alvorens ik daar een lans voor breek, denk ik beter nog eens aan de talloze foute beslissingen die op het hoogste niveau gebeuren.

Een feit is, wanneer zowel de eigen coach als de scheidsrechter geen voeling hebben met de wedstrijd, dan wordt het moeilijk om het resultaat in jouw richting te duwen. Neen, dit zijn niet de voornaamste redenen waarom deze partij werd verloren. Dat heeft de club volledig aan zichzelf te danken. Desondanks komt dit hoogst ongelegen in de strijd om de 2e plaats. Alles op zaterdag om die laatste strohalm aan hoop te bemachtigen.

Seppe Meul.