StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* CEO Antoine Gobin en spelers nemen prachtig initiatief.
Donderdagavond heeft CEO Gobin en een spelersafvaardiging van Waasland-Beveren bestaande uit Nordin Jackers, Louis Verstraete, Derrick Tshimanga en Leonardo Bertone een aantal mensen uit de supporterswerking ontvangen met de bedoeling om een paar dagen voor het eerste en hopelijk niet het laatste cruciaal duel met RWDM, de neuzen in dezelfde richting te laten wijzen. Ook Jordi Condom was aanwezig. Dit mooi initiatief kwam vanuit de spelersgroep en werd vakkundig geleid door Antoine Gobin. Het werd een zeer open en positief gesprek waarbij geen gevoelige onderwerpen werden ontweken. De aanwezige voetballers hadden alle begrip voor supporters met een mening en die mag best scherp zijn, maar gaven ook toe dat spelers geen robots zijn en niet ongevoelig blijven wanneer er op de man wordt gespeeld. Vooral racistische scheldtirades horen niet thuis in een voetbalstadion, noch elders. Ook spelers zijn van vlees en bloed en verliezen onmiskenbaar van hun mogelijkheden wanneer de gevoelige snaar wordt bespeeld. Supporters hebben het volste recht om een mening te hebben en hun ongenoegen kenbaar te maken, maar dat doen bij de eerste de beste misser op een moment dat er nog voldoende tijd rest om iets recht te zetten, daar vaart niemand wel bij. Opgelet : het gaat hier om een zeer kleine minderheid van onze "supporters", maar wanneer ieder van ons zijn verantwoordelijkheid neemt om op dit soort uitwassen te reageren, wordt de Freethiel gegarandeerd weer een stukje cleaner. CEO Gobin liet er in ieder geval geen twijfel over bestaan : "we zullen deze misstanden met de bevoegde medewerkers en instanties aanpakken, want we mikken op de fans die het goed menen met de club en kunnen zij die hierover een andere mening hebben, missen als de pest".
Het spreekt vanzelf dat de aanwezige spelers zich moeilijk konden uitspreken over de gemaakte opmerkingen over de coach of collega's, maar dat het niet ontbreekt aan de wil en de overtuiging om beter te doen, dat leidt geen twijfel. Jordi Condom gaf tot slot nog mee dat jeugdspeler Mauro Trari op het punt staat een tweejarige verbintenis te tekenen.
Merci CEO Gobin om dit soort lovenswaardige initiatieven mogelijk te maken. Dankjewel Jordi, Nordin, Louis, Leonardo en Derrick om een aantal gevoelige thema's op een positieve manier bespreekbaar te maken.

* Bedankt voor bewezen diensten aan het Waasland Roger.
Het is misschien wat vreemd om op een supporterswebsite van Waasland-Beveren aandacht te besteden aan het overlijden van een Lokers icoon, maar voetbal is een grensoverschreidend gebeuren en in dit geval ligt die grens heel kortbij. Het overlijden van gewezen Sporting Lokeren voorzitter Roger Lambrecht op 90-jarige leeftijd, kwam deze week toch nog enigszins onverwachts. Met Lambrecht verdwijnt een van de laatste bijzondere figuren uit het Belgisch voetbal. Voor interviews met clubvoorzitters als Roger Lambrecht, Constant Vandenstock (Anderlecht) en Jan Van Ussel (SK Beveren) ging ik altijd even goed zitten, want die gesprekken waren meer dan de moeite waard. Het waren geen grote praters, maar wat ze vertelden was er telkens bonk op en ze deden dat in gewone voetbaltaal, noem het gerust een soort beschaafde supporterspraat die iedereen begreep. Om van te smullen, want iets verbloemen stond niet in hun Vandale, maar in hun stijl brachten ze op korte tijd vaak meer duidelijkheid dan de ellelange speeches van de huidige daarvoor opgeleide clubwoordvoerders. Het grootste verschil met onze apotheker Jan Van Ussel en het duo Vandenstock-Lambrecht was dat de laatste 2 flink wat volk nodig hadden om bij een transfer de centen te helpen tellen, terwijl Jan Van Ussel in hoogst eigen persoon naar de buurman (een tandarts) moest stappen om te smeken of hij "tijdelijk" een broodzak kon missen om de transfer van Heinz Sch&uomlnberger af te ronden. Roger Lambrecht was van onschatbare waarde voor Sportin Lokeren en onder zijn leiding behaalde de club 2 bekerzeges en nestelde het zich enkele jaren in de subtop van het Belgisch voetbal. Hij was ook de man die heel wat moeite heeft gedaan om één club in het Waasland te stichten omdat hij er van overtuigd was dat het de enige manier was om op het hoogste niveau uit buitenlandse handen te blijven en dat zag hij toen al heel goed. Dat initiatief werd hem in de beide kampen niet in dank afgenomen, maar Roger had wel de moed om er werk van te maken.
Rust zacht Roger, mijn respect heb je altijd gehad.

PVW.