StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB RWDM ONDER DRUK ZETTEN.

Vanavond mogen Westerlo en Waasland-Beveren speeldag 22 aftrappen en dat belooft hopelijk nog zoals meerdere, een boeiende te worden. W-B trekt naar het Westelse Kuipje en riskeert het kloofje van 2 punten achterstand op Molenbeek, opnieuw groter te zien worden. Dit zou het geval zijn wanneer Westerlo de volle inzet in het Kuipje houdt en RWDM zondagavond beter doet dan Lierse Kempenzonen. Tot hier de feiten wanneer de sportieve logica zou gerespecteerd worden, maar bestaat die eigenlijk wel ? Natuurlijk niet en maar goed ook, want zowel W-B in Westerlo als Lierse Kempenzonen in Molenbeek, zullen er hun huid duur verkopen.

Waasland-Beveren pakte vorig weekend een kostbare, maar duur bevochten driepunter tegen RWDM. De punten waren met het oog op de tweede plaats belangrijker dan de manier waarop en het net iets betere paard kreeg de haver, maar in die mate overtuigend dat we met het grootste vertrouwen naar de Kempen afzakken, was de prestatie nu ook weer niet. Sowieso is geld inzetten op wedstrijden waarbij W-B betrokken is, geen goed idee, maar een "topper" (en daarvan is toch sprake wanneer de nr1 het opneemt tegen de nr3) staat altijd wat op zichzelf. Zo behaalde W-B een zeer verdienstelijke 1-1 in het Kuipje tijdens zijn laatste passage daar. De gelijkmaker viel toen in de slotminuten, maar het was verdiend. Een zelfde resultaat deze avond zou knap zijn, maar we moeten voor meer durven gaan zodat RWDM 2 dagen later met het mes op de keel vertrekt tegen Lierse. Durven, want we zijn daarvoor ook voldoende gewapend.

Westerlo is dit seizoen met voorsprong het beste team van 1B, maar naarmate de beloning dichterbij komt, loopt het allemaal een beetje minder gesmeerd. Zullen we het kampioenenstress noemen ? Bovendien zit het wat tegen omdat het na nieuwjaar een tweetal wedstrijden uitgesteld zag en zulke ontwikkelingen komen nooit gelegen en vooral niet in een race naar de ultieme bekroning in de sport. Maar of het nu een weekje vroeger of later is, die titel komt er en zal door niemand in vraag worden gesteld. Ik herinner mij in ieder geval enkele perscommentaren na de bewuste 1-1 in het Kuipje en die waren best lovend in de zin van "op het niveau van 1A". Dat niveau heeft W-B zowel voordien als daarna zelden of nooit meer gehaald. Het moet dus zijn dat Westerlo het beste in onze spelers boven haalt en dat belooft het beste voor straks.

We zijn er van overtuigd dat er in Westerlo heel wat fans onze ploeg komen aanmoedigen en het mag een keer onderstreept worden dat dit mede het gevolg is van het zoveelste knap initiatief van de club bij monde van CEO Antoine Gobin. Als onze voetballers vanavond het niveau halen van hun CEO kan het onmogelijk slecht aflopen. Merci Antoine !

Patrick Van Wesemael.