freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nu ook nog genekt door een spookdoelpunt.
Vrijdagavond heeft Waasland-Beveren zichzelf in Westerlo genekt door de keeper van de thuisploeg een dagje vrijaf te gunnen, maar daar kwam zondagavond nog een ijskoude douche bovenop en de kraan werd bediend door scheids Brent Staessens die overigens uit het Waasland afkomstig is. Die keurde met een kleine 10 minuten te spelen en bij een 0-1 tussenstand in het voordeel van Lierse Kempenzonen, een doelpunt van thuisploeg RWDM goed waarvan op televisie duidelijk zichtbaar was dat de bal de doellijn niet had overschreden. Het leverde naast de wellicht nog onverhoopte gelijkmaker voor RWDM, nog wat kaarten op voor de bezoekers waaronder rood voor coach Tom Van Imschoot. Lierse was dermate aangeslagen dat het in de resterende minuten nog een tweede en derde goal slikte en daardoor niet werd beloond voor een uitstekende eerste helft waarin het vergat een definitieve kloof te slaan. Toegegeven, na rust was RWDM op zijn beurt enkele keren dichtbij de openingstreffer. In geval van winst dit weekend maakten Lierse Kempenzonen en Moeskroen (0-0 op het veld van Lommel) nog kans om mee te doen voor de tweede plaats, maar wat Lierse betreft werd aan die verre droom een abrupt einde gemaakt door Brent Staessens. Scheidsrechters zijn mensen die zoals ieder van ons recht hebben op vergissingen en het verhaal dat beslissingen voor en tegen van de ref op het einde van het seizoen meestal in balans liggen zal wel kloppen, maar de gevolgen van bepaalde beslissingen kunnen uiteraard wel flink verschillen.
Het was zondagavond een lastig moment toen de derde treffer van RWDM viel, maar deze morgen is het al een stuk makkelijker om de ontwikkelingen van gisteren te evalueren. Hoe graag we als supporters die tweede plaats willen pakken, op dit moment verdienen we dat sportief gezien niet waarmee ik geen geval wil bedoelen dat toestanden zoals die van gisteren in Molenbeek goe te praten zijn. Het is zoals een slechte match winnen met een strafschop : als het er een was moet men hem fluiten of misschien klinkt "penalty is penalty" beter. Mits een tikkeltje meer regelmaat had W-B nu reeds prima uitzicht gehad op die begeerde tweede plaats, maar het is evenmin toeval dat die na gisteren weer wat ongrijpbaarder is geworden.