StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De kogel is door de kerk.
Marc Schneider is niet langer coach van Waasland-Beveren. Maandagavond maakte de club bekend dat het de samenwerking met het Zwitserse duo Schneider-Cerrone met onmiddellijke ingang stopzet. Het siert de Bolt Football Holdings dat zij, in tegenstelling met wat gebruikelijk is in het voetbalwereldje, minder snel voor de gemakkelijkheidsoplossing kiezen (want dat is het ontslaan van de coach wel), maar men kan ook doelen missen door beslissingen uit te stellen en dat is wat er vorig seizoen met Nicky Hayen en wellicht dit seizoen met Marc Schneider dreigt te gebeuren. Er is overigens een interessante vergelijking van het Waasland-Beveren van vorig seizoen en het Zulte-Waregem van dit seizoen. Met Frey, Koita en Heymans was W-B voor een degradant wel bijzonder goed bij schot, maar op defensief vlak was het met plusminus 70 tegengoals een ramp. Met Vossen en Gano heeft Z-W dit seizoen een aanvalslinie die meerdere teams benijden, maar de defensie is zo lek als een zeef. Nu zal ik niet beweren dat de trainerswissel Dury-Simons een onverdeeld succes is, maar ze gaan het wel redden en alleen daar is het om te doen.

De passage van Marc Schneider op de Freethiel is er een geweest zonder geschiedenis en dat heeft de voorganger van Jordi Condom tijdig ingezien door zelf de vlucht vooruit te nemen. Schneider stond naar eigen zeggen voor dominant voetbal, maar laat dat uitgerekend zijn wat W-B niet deed, nl. met lef voetballen en uitgaan van eigen sterkte. Een paar keer is dat wel gelukt (de 1-1 in Westerlo en de 2-1 thuis tegen datzerlfde Westerlo. Ook de 2 uitmatchen in Virton vielen door vroege doelpunten in een beslissende plooi, maar al bij al was W-B te vaak de grijze muis die best veel punten pakte dankzij de aanwezige kwaliteit, maar zichzelf en de supporters vergat te belonen met voetbalplezier.

Met Jordi Condom kiest de club nu voor de best mogelijke oplossing, maar hij zal ongetwijfeld geconfronteerd worden met de erfenis van Roger Stilz. Hopen mag, maar geloven dat ons voetbal er op een paar dagen tijd heel anders zal uitzien is weinig realistisch, want hij heeft amper 6 wedstrijden om zich in te rijden. Maar misschien is dat wel zijn voordeel, want hij heeft niks te verliezen, alles te winnen. En alles winnen, dat is wellicht de enige manier waarop W-B moet hopen om de tweede plaats te grijpen, maar voor een team dat tot nu toe niet verder kwam dan 2 opeenvolgende overwinningen, lijkt dat onbegonnen werk. Met Virton krijgt hij op papier een alleszins ideale starter, maar verder ziet ons programma er loodzwaar uit.

Minstens even interessant aan deze trainerswissel is dat Jordi Condom zelf mee in handen heeft hoe de ploeg er naar volgend seizoen zal uitzien indien er niet wordt gepromoveerd (trouwens ook in geval van promotie) en met zijn meerdere jaren ervaring in zowel eerste als tweede klasse in België, is dat een goeie zaak.

PVW