StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Laurent Jans geeft de aftrap van W-B - Virton.
Het ware nog prettiger geweest indien de titel van deze bijdrage "Laurent Jans aan de aftrap van W-B - Virton" was geweest, maar die tijden liggen ondertussen alweer enkele jaren achter ons. De sympathieke Luxemburger die in augustus 30 wordt, heeft op korte tijd redelijk wat clubs versleten waaronder Standard, maar hij is momenteel aan de slag bij het Nederlandse Sparta Rotterdam. Ik beluiserde vrijdagavond de samenvatting van Vitesse - Sparta, maar de naam van Jans viel geen enkele keer. Geblesserd of niet in de selectie ? De wedstrijd werd overigens voorbij de 90ste minut gestaakt omdat de spelers van Sparta bij een 0-1 tussenstand werden bekogeld met projectielen en een Arnhemse supporter het zelfs presteerde de keeper van Sparta op het veld te gaan bedreigen. De naam Laurent Jans is in mijn hoofd automatisch gelinkt met die van Erdin Demir, de beste 2 flankverdedigers wellicht die W-B tot nu toe in zijn rangen had. Knokkers met een behoorlijk loopvermogen die niet vaak geblesseerd waren, maar die zich ook goed voelden in het Waasland en er beiden een jaar of 3 rond liepen wat uitzonderlijk lang is voor gasten die af en toe belangstelling genoten van andere clubs (Club Bruugge liet wel eens zijn licht schijnen op de Luxemburgse international).
Jans heeft in ieder geval geen onaardig palmares bijeengevoetbald, maar ik ben er van overtuigd dat het al bij al niet is geworden wat hij er zelf van had gehoopt.
Misschien lagen zijn mogelijkheden net iets hoger dan Waasland-Beveren, maar de subtop was dan weer iets te hoog gemikt. Voor spelers zoals Jans en Demir zou een club als W-B het moeten aandurven vette contracten aan te bieden, want (en het klinkt in deze tijden wat luguber), dat zijn gasten waarmee je naar het front kan, maar anderzijds zijn spelers meestal overtuigd dat het gras groener is aan de overkant en dan wordt het moeilijk voor de club. Van mij mag Laurent in ieder geval onmiddellijk terugkomen ! Wel straf dat Erdin Demir die ik net nog bewierookte, bij Zulte-Waregm dat de voorbije jaren niet eens zo'n goed niveau haalde, het nooit tot een basisplaats heeft geschopt, maar geen idee of hij er momenteel nog rondloopt.

PVW.