StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DOORBREEKT W-B IN DEINZE DE WISPELTURIGHEID.

Als het gaat om de tweede en laatste te verdelen prijs in 1B, zijn er dit weekend 2 wedstrijden die de aandacht verdienenn. Zaterdagavond om 20.45 uur hoopt RWDM iets mee te graaien uit Lommel en een dag later maakt W-B met dezelfde intentie de verplaatsing naar Deinze. Alhoewel RWDM op papier de iets gemakkelijker opdracht heeft, ga ik er van uit dat Molenbeek in Lommel een gemottiveerde tegenstander zal treffen na de winst in Lier, net zoals W-B in de thuiswedstrijd tegen de Noord-Limburgers die er nog aankomt, lang niet gewonnen is nu Lommel eindelijk onder stoom is geraakt.

Deinze en W-B weten dus op het moment dat zij aan hun onderlinge partij beginnen, wat hun te wachten staat aangezien RWDM daags voordien in het strijdperk trad en dat maakt deze match alleen maar interessanter. Van het trio RWDM, W-B en Deinze heeft laatstgenoemde de minst goeie papieren en blijft, zelfs mits winst tegen W-B en verlies van RWDM in Lommel, de kloof nog altijd 6 punten en met op dat moment maar 4 wedstrijden meer te gaan, blijft een dubbele barragematch voor Deinze met de nr17 van de JPL, ver af. Feit is dat Deinze een goeie ploeg heeft en de enige ploeg in 1B is die het moeilijk te kloppen Westerlo tweemaal op de knieën dwong en dat is knap.

Als Waasland-Beveren aanspraak wil maken op de tweede plaats en dat heeft het overigens niet meer in eigen handen tenzij RWDM nog een paar steken laat vallen, moet het zelf zo goed als een 15 op 15 scoren en dat is een hoopvolle theorie, maar een onrealistische praktijk. De uitdaging is er uiteraard wel, maar het wordt vooral benieuwd uitkijken of Jordi Condom zijn ploeg aan het voetballen krijgt. Tegen Virton was het openingskwartier en het grootste gedeelte van de tweede helft zeer degelijk, maar Virton was dit seizoen nooit een waardemeter. Zou Lucas Ribeiro Costa misschien een cruciale rol gaan vervullen het resterende competitieslot ? Hij mocht tegen Deinze voor het eerst aan een wedstrijd beginnen en deed dat ver van slecht. Lucas heeft een actie in de benen en ook de vista om de bal op de juiste bestemming aan te bieden. Zou hij de ontbrekende schakel kunnen zijn die de ploeg al zo lang ontbeert om vaker beslissend en minder grijs te zijn ? Ik verwacht deze namiddag een leuke pot voetbal en laat ons hopen ook het startschot voor een boeiend competitieslot tot de laatste speeldag.

Patrick Van Wesemael.