StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB VOOR DE EER OF TOCH MEER ?

Vanavond neemt Waasland-Beveren het op tegen Lommel dat uit zijn voorbije 3 wedstrijden een keurige 7 op 9 liet optekenen. Met nog 4 speeldagen te gaan moeten de Waaslanders proberen 5 punten goed te maken op RWDM dat morgen rode lantaarn Virton over de vloer krijgt en dat lijkt een makkie, maar toch niet vergeten dat de Luxemburgers vorig weekend koploper Westerlo met een kater huiswaarts stuurden. Gisteren vrijdag boekte Deinze een mooie 1-2 overwinning in Moeskroen waardoor de Oost-Vlamingen tot op een puntje zijn genaderd van W-B dat dus weet wat het moet doen straks om niet dieper weg te zakken in het klassement. En ja, sinds W-B een pak slaag kreeg op Le Canonnier, hebben die gasten nog amper punten gepakt wat veel zegt over de zwakke prestatie die de mannen van toen nog Marc Schneider daar afleverden.

Vanavond zal W-B ongetwijfeld met een onuitgegeven defensie aan de aftrap verschijnen, want Wuytens en Jenthe Mertens zijn geschorst, Da Costa, Kablan en Schoonbaert geblesseerd. Wat zou er aan de hand zijn met Davis en Traoré ? Jur Schryvers werd weer opgevist en mag haast zeker aan de wedstrijd beginnen. Toch eens benieuwd hoe een verdediging die al een onvervalste gatenkaas was, al deze afwezigheden gaat opvangen. In Deinze opende W-B fors, kon tot 0-2 uitlopen binnen het openingskwartier, maar verloor daarna beetje bij beetje zijn grip op de tegenstander met weliswaar een zeer ongelukkige aansluitingstreffer op slag van rust. In de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig en mocht W-B blij zijn dat, ondanks het feit dat Deinze de match met 9 eindigde, Lucas Ribeiro nog een puntje uit de brand sleepte met de late 3-3. Voor een spektakelstuk als dat van vorige week willen we graag tekenen, maar spektakelstukken mogen ook een winnaar opleveren en we duimen dat die Waasland-Beveren heet.

Voor tegenstander Lommel zit het seizoen er op en er moet al veel gebeuren wil het nog in de problemen geraken. Het heeft een moeilijk seizoen achter de rug, maar het is duidelijk aan de betere hand. Het speelde vorig weekend RWDM in de eerste helft van de mat, maar stuitte telkens op een onklopbare Theo Defourny bij de Brusselaars. Na rust was de partij veel evenwichtiger en ontsnapte de Noord-Limburges enkele keren aan een achterstand. De City Group heeft meerdere jonge talenten gestalt aan de Gestelsedijk, maar wie tegen RWDM het meest in de kijker liep was een Nederlander van 29 jaar die luistert naar de naam Brian Smeets. Speelde die gast een dijk van een match ! Een naam om te noteren Jordi Condom ?

Reken maar dat W-B een lastige klant krijgt aan Lommel, maar iets in mij zegt dat we "wederom" een leuke pot voetbal gaan zien en na zoveel spektakelarme thuiswedstrijden is dat bijzonder welkom. Geen idee of Nordin Jackers een goeie slaper is, maar ik denk toch dat hij afgelopen nacht heeft gedroomd van een schiettent.

Patrick Van Wesemael.