StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wat is er aan de hand met Tom Reyners?

Zo'n maand geleden werd Marc Schneider de laan uitgestuurd, en met hem verdween ook toptalent en vaste waarde Tom Reyners uit de basis. Sinds Jordi Condom het roer overnam moet Reyners tevreden zijn met invalbeurten van om en bij de 15 minuten. De keuze van de trainer, of zit er meer achter?


Als het de keuze van de trainer is, wil ik graag opmerken dat het op z'n minst een bizarre keuze is. Naar mijn gevoel bracht Tom Reyners juist iets extra aan elke wedstrijd. Met zijn dribbels, vista en doelgerichtheid was hij telkens een gesel voor de verdediging van de tegenstander. Ik gebruik de wedstrijd waarin we met 2-1 van KVC Westerlo winnen graag als referentie wedstrijd. Daarin kwam het talent van Reyners nog meer dan anders bovendrijven. Dribbels, gevaar in de 16, gemeten voorzetten, hij speelde een foutloze wedstrijd. En bovenal Reyners is amper 21 jaar. Wanneer de ploeg niet naar behoren presteert, verdrinkt hij mee met het team. Maar niet op dezelfde manier. Met vechtlust en de -over mijn lijk-mentaliteit. Van een 21-jarige voetballer mag je niet verwachten dat hij een heel team op sleeptouw kan nemen wanneer het even minder gaat. En toch heeft hij het in zich, al komt het op dit moment voornamelijk bovendrijven bij sterke wedstrijden van het hele team.

Is het dan een achterliggend incident? Ik zou het mij niet kunnen inbeelden, en het moet in ieder geval iets groots zijn om zijn bijdrage in het elftal te ondermijnen. Dat een nieuwe trainer het team wil omgooien, kan ik begrijpen. Het shockeffect zoals dat dan heet. Maar na meerdere dramatische partijen moet je kunnen teruggrijpen naar zaken die wél zoals verwacht verlopen. Maar dat gebeurt niet.

Bij deze een oproep aan de coach -zeker nu de 2e plaats toch voor 99% verloren is-, geef de Beveren-supporter zijn show kikker waarvoor men naar het stadion komt, terug.

Seppe Meul.