StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EERSTE EINDESEIZOENSWEDSTRIJD ?

Het zijn niet de wedstrijden waar men halsreikend naar uitkijkt, maar ze hebben natuurlijk wel hun plaats op de kalender. Eindeseizoensmatchen, want daar hebben we het over, zijn misschien nog meer onvoorspelbaar dan wedstrijden waar nog iets van afhangt. Spelers zitten stilaan op hun tandvlees of zijn reeds met een andere club bezig en willen vooral fit aan het volgende seizoen beginnen en zo zijn er nog een waslijst aan excuses te bedenken die er eigenlijk geen zouden mogen zijn om een eerlijk verloop van het seizoen te garanderen.

De recente gelijke spelen thuis Lommel en uit Deinze, hebben W-B uit koers geslagen voor de tweede plaats. Er moet een wonder gebeuren om 7 punten goed te maken met nog slechts 9 te verdienen en dat is hopeloos, of moet de realist de eeuwige optimist toch even aan het woord laten. Gesteld dat W-B vanavond wint in Lier en Deinze beter doet dan RWDM, de Waaslanders vervolgens het rechtstreeks duel in Molenbeek winnen en op de laatste speeldag W-B de 3 punten pakt thuis tegen Moeskroen en Westerlo als kampioen niet wil afgaan tegen RWDM, ja dan ??? Als men het zo leest lijkt het zelfs alsof het nog kan, maar de supporters die er nog echt in geloven zullen op de vingers van een hand te tellen zijn. Maar er is nog een goeie reden waarom onze Leeuwen er goed aan doen om vanavond hun klauwen te tonen. De 3 voorgaande ontmoetingen dit seizoen tegen Lierse Kempenzonen werden namelijk verloren en laat daarvan één onverdiend zijn, dit is voor een club zoals W-B met een aanzienlijk budget, onaanvaardbaar. Een revanche en liefst een sprekende, is hier op zijn plaats, maar of dat RWDM zondagnamiddag in Deinze nerveus maakt, het lijkt mij sterk.

Voor de ploeg van Tom Van Imschoot is de kous helemaal af. Lierse Kempenzonen heeft bij momenten in aangename zin verrast met zijn positief voetbal, daagde op een gegeven ogenblik zelfs de top3 even uit, maar zou vooraf wellicht willen tekenen hebben voor zijn huidig klassement waarin het nog uitzicht heeft op de vijfde plaats van Moeskroen. Jonge gasten nog even laten proeven van het grotere werk met het oog op volgend seizoen, is waarschijnlijk het opzet voor de komende 3 competitiematchen, al zal een 12 op 12 tegen een ploeg die als medetitelkandidaat startte, best een uitdaging vormen.

Patrick Van Wesemael.