StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wie wordt de nieuwe coach van Waasland-Beveren?

Misschien de vraag van 1 miljoen bij vele supporters de laatste weken. Wie wordt de nieuwe coach van Waasland-Beveren? Wat weten we al? Het wordt een trainer die de competitie kent. Wat zijn de opties?

Benat San José

Een naam die vaak terugkomt in de voorspellingen van supporters. Deze Spanjaard is ex-coach van KAS Eupen, en kent dus ook Jordi Condom uit die tijd. Hij was 2 seizoenen actief aan de Oostkantons en vertrok daarna richting Mexico voor een Zuid-Amerikaans avontuur. Bij Eupen deed hij het aanvankelijk niet slecht. Hij behaalde in het eerste seizoen een solide plaats in de middenmoot van het klassement. Vooral in zijn 2e jaar als coach in de Oostkantons leek het mis te lopen, waarna de club ingreep. Hij stond bekend voor een goed blok met toch ook aanvallend voetbal. Een op papier ideale combinatie, al hebben we bij Waasland-Beveren nog zo'n types over de vloer gehad. Uiteindelijk moet de mayonaise pakken, daar draait het om. Zou dat kunnen met San José. Wat mij betreft zeker wel. Al is de vraag of deze man een avontuur in de Belgische 2e klasse ziet zitten.

Glenn De Boeck

Een oude bekende op de Freethiel. De Boeck was al eens coach bij Waasland-Beveren tussen 2012 en 2013. Daarna passeerde hij nog bij het Nederlandse Venlo, Moeskroen, Kortrijk en Lokeren. Sindsdien is de trainer werkloos. Nochtans, dat hoorde ik recent nog in een podcast, is de man gemotiveerd en hongerig naar een nieuw avontuur. Hij kent 1B. Hij kent de club. Maar De Boeck is hier niet op goede voet vertrokken. Dat kan een probleem betekenen in mogelijke gesprekken. Als die er al komen.

Francky Dury

Misschien wel de meest genoemde naam als je de supportersfora erop na leest. Als je Dury zegt, zeg je Zulte Waregem. Er rijzen een aantal vragen als je denkt aan een mogelijke deal met W-B. Is de ervaren coach financieel haalbaar? Ziet Dury een avontuur in 1B zitten? Hoe is de match tussen Dury en Waasland-Beveren? Als je denkt aan het verhaal zou er een match kunnen zijn. Ondanks een buitenlandse overname focust Waasland-Beveren nog steeds enorm op de lokale verankering. Iets wat Dury fel op prijs stelt. Er zit heel wat Belgisch talent in deze groep, nog zo'n pluspunt. Toch betwijfel ik de haalbaarheid van deze kandidaat. Al zou het op papier een mooie aankondiging zijn.

Dennis Van Wijk

Van Wijk, een coach die bekend staat om het promoveren en degraderen met ploegen uit de kelder van het klassement in 1A. Zo was hij actief in 1B als coach van KV Mechelen. Maar hij leidde ook teams al Roeselare, Charleroi, Bergen, en ga zo maar door. Een trainer die houdt van structuur en een degelijke organisatie. Match? In die zin dat een organisatie net datgene is waar Waasland-Beveren moeite mee heeft. Aan aanvallend geweld geen gebrek in het team. Of het in zijn volledigheid is wat deze club nodig heeft, betwijfel ik.

Seppe Meul.