StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ZALIG PASEN, MAAR HET WAS GEEN ZALIG VOETBALSEIZOEN.

Vanavond om 20 uur zet Waasland-Beveren tegen Moeskroen een punt achter het seizoen 2021-2022, maar het is eerder een dubbelpunt dan een punt. Als supporter ziet men wat graag dat sportief de puntjes op de i worden gezet, maar dat was veel te weinig het geval. Als er puntjes op de i werden gezet was dat op organisatorisch vlak waar de voorbije 12 maanden heel wat zaken in positieve zin werden bijgestuurd en het kan natuurlijk altijd nog beter, maar ondanks alle goeie sportieve bedoelingen (het feit dat het merendeel van de supporters van W-B ontgoocheld zijn wijst er toch op dat zij meer van deze spelersgroep hadden verwacht), is een vierde plaats op ruime afstand van kampioen Westerlo, niet meer of minder dan een grote teleurstelling.

We moeten hopen dat interim-coach en sportief manager Jordi Condom de voorbije maanden voldoende werk heeft gemaakt van met wie hij volgend seizoen onder leiding van de nieuwe trainer wiens naam we binnenkort kennen, wil doorgaan, want aan huurlingen van wie het contract niet wordt verlengd, heb ik deze avond geen behoefte, tenzij er nog twijfels zouden bestaan over houden of niet houden. Bezorg in dat geval een clubspeler als Jur Schryvers een waardig afscheid en geef jonge gasten als Trari en Traoré 90 minuten, al was het maar voor hun geduld dat zij in de loop van het seizoen overvloedig hebben geoefend. En ook al is de wedstrijd tegen Moeskroen er een uitsluitend voor de statistieken (Lierse Kempenzonen kan qua punten op gelijke hoogte komen, maar niet qua gewonnen wedstrijden), een goeie overwinning vanavond tegen een uitgeblust Moeskroen, betekent hopelijk de eerste stap naar een veel beter volgend seizoen.

Les Hurlus hebben, te oordelen aan de 2-6 pandoering tegen Westerlo, het gehad voor dit seizoen en de spelers zitten vermoedelijk al volop bezig met de volgende jaargang, hetzij bij de Henegouwers, hetzij bij een andere club. Voetballen bij Moeskroen was de voorbije jaren geen cadeau, want de club raakte voortdurend van de regen in de drop tot zelfs een paar flinke onweersbuien. Nochtans was het spelersmateriaal aanwezig om, ja ook Westerlo, het vuur aan de schenen te leggen, maar als het rommelt op financieel vlak, leidt dat op termijn onvermijdelijk tot onzekerheid in de kleedkamer, want het zijn nu eenmaal profs. Daardoor kon ook Jordi Condom Lucas Ribeiro overtuigen om eieren voor zijn geld te kiezen en Waasland-Beveren boven Moeskroen te verkiezen.

Patrick Van Wesemael.