StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De basiself voor het seizoen 2022-2023

Het seizoen zit er al even op voor Waasland-Beveren. Dat het onvoldoende was dit jaar, staat buiten kijf. Ik trap een open deur in als ik zeg dat de modale Beveren-supporter meer had verwacht op de groene mat. Daarom moet het beter volgend seizoen. Met het oog op dat seizoen bespreek ik positie per positie om een ideale en waardige basiself samen te stellen.


Voor mijn opstelling ben ik gegaan voor een klassieke 4-3-3. Gebaseerd op het seizoen 2017-2018 deels onder leiding van Philippe Clement met een sterk, technisch en creatief middenveld, snelle wingers en een targetspits.

Doelman: Nordin Jackers is al goed 3 seizoenen onze nummer 1 in doel. Zeker geen slechte keuze. Hij bewees ons al meermaals grote diensten met uitstekende reddingen. Maar volledig onbesproken is de doelman niet. Hier en daar een zwaktepunt. Uitvoetballend niet de sterkste. Met Gabriël en Lathouwers hebben we 2 beloftevolle keepers op de bank zitten. Hoewel de laatste mij kon bekoren in de wedstrijd tegen Moeskroen, ben ik niet overtuigd van hun toekomst als nummer 1. Daarom lijkt een absoute nummer 1 binnen halen geen overbodige luxe.

Rechtsachter: Wanneer hij niet geblesseerd is, is Jenthe Mertens onze vaste rechtsback. Voor mij is dat iemand met veel toekomst. Een talentvolle voetballer, maar soms (lees: te vaak) ongelukkig in zijn acties. Wat mij betreft blijft hij staan in de basis. Al is het maar om hem eens een heel seizoen te zien spelen. Nu nog te vaak afwezig door blessure. Als we dat eruit zouden krijgen, kunnen we mooie dingen van Mertens verwachten.

Centrale as: In mijn basiselftal staat geen van de centrale verdedigers die we vandaag de dag in onze kern hebben. Wuytens: kwalitatief te weinig. Da Costa: zeer blessuregevoelig. Vukotic: te wispelturig. Schoonbaert: een degelijke back-up. Davis: iemand voor de toekomst. Traoré: idem Davis. Als sportief directeur van de club ga ik op zoek naar 2 nieuwe centrale verdedigers. In het ideale scenario 1 links-en 1 rechtspoot. In een nog idealer scenario een jonge talentvolle verdediger naast een routinier in het vak. Absoluut te versterken posities.

Linksachter: In mijn huidige ideale elf staat Tshimanga op linksback. Een ervaren verdediger met degelijke aanvallende impulsen. Op een goede dag een meerwaarde voor het team. Op een mindere dag verdrinkt hij mee met het team. Iets wat niet zou mogen gezien zijn ervaring. Net zoals de doelman is dit niet dé positie om meteen te versterken. Maar een aankoop met oog op de toekomst lijkt mij aangewezen. Zeker als je weet dat blessuregevoelige Chris Kablan op de bank zit.

Centrale middenveld: In dit Waasland-Beveren wordt dat duo voor mij ingevuld door: Louis Verstraete & Guillaume Gillet. Waarin Verstraete de nummer 8 is met creativiteit, techniek, en werklust. En Gillet is de breker die in steun van de verdediging speelt en het spel mee opbouwt. Echter heeft de ex-Rode Duivel mij de laatste weken te veel teleurgesteld of op mijn honger laten zitten. In de kleedkamer kan hij dan weer wel ontzettend belangrijk zijn. Daarom is het voor mij een absolute must een vervanger te zoeken voor Guillaume Gillet op de nummer 6. Verstraete als 8 is voor mij een zekerheid. Gezien zijn potentieel, het is een Belg, en hij heeft al meermaals bewezen waardevol te zijn voor onze club.

Aanvallende middenvelder: Kevin Hoggas. Voor mij één van de weinige certitudes in onze kern. Onbegrijpelijk dat de Fransman een aantal weken uit de kern gelaten werd. Altijd gevaarlijk in en rond de 16. Dat bewijzen zijn statistieken. Hoggas zal bij mij altijd een plek hebben in de basis. Geen vervanger nodig.

Rechter winger: Momenteel staat daar Lucas Ribeiro Costa. Hoewel ik niet helemaal overtuigd ben van zijn kwaliteiten in functie van een team met een missie, heeft hij zeker het talent om het te maken. Echter vind ik het team belangrijker dan 1 speler op zichzelf en daarom zou ik als sportief directeur toch opteren voor een teamplayer op de flanken. Een type Boljevic, Ampomah. Met Ribeiro Costa als degelijke vervanger.

Linker winger: Tom Reyners. Net als Hoggas en de volgende op de lijst een certitude op het blad. Jong, getalenteerd, een enorm potentieel. Wederom onbegrijpelijk dat deze man niet alles heeft gespeeld dit jaar. Volgend jaar moet absoluut zijn seizoen worden.

Spits: Daniel Maderner. De laatste op de lijst maar 1 van de eersten op het blad. Als topschutter van de competitie kan dat ook niet anders.

Het overzicht:

In de volgende weken bespreek ik welke spelers we zouden kunnen halen ter vervangingen van zij waarvoor vervanging nodig is.

Tot dan!

Seppe Meul.
opstelling.jpg