StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* 1B Compleet voor volgend seizoen ?
Het doek is gevallen voor RWDM, het blijft nog minstens een jaartje een reeksgenoot van W-B. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost voor Seraing, maar na het 0-0 gelijkspel zaterdagavond thuis tegen Molenbeek, mogen de Luikenaars komend seizoen nog een keer proberen hun verblijf in de Jupiler pro League te verlengen en dat wordt geen eenvoudige opdracht, want bij mijn weten zakken er straks 3 ploegen uit eerste klasse. Over de 2 barragematchen bekeken is Seraing de verdiende winnaar, maar het verschil was gering en werd gemaakt door de beste van de 22 acteurs, Seraing-aanvaller Georeges Mikautadze. Dat deed hij overigens vorige week al in Molenbeek. Opvallend ook : in de twee onderlinge partijen viel slechts een doelpunt en dat is toch even anders dan vorig jaar toen het tussen Seraing en W-B 1-1 werd in Luik en 2-5 in Beveren. Het mag duidelijk zijn dat ploegen die te veel tegengoals slikken, ook al scoren ze zelf vlot, geen prijzen pakken. W-B krijgt dus de kans om revanche te nemen voor de afgesnoepte tweede plaats, maar eerlijk is eerlijk, op het laatst was er geen sprake meer van een strijd tussen RWDM en W-B, want we hebben veel te vlug de handdoek gegooid.

Geen idee hoe ver het staat met het beroep van Moesksroen tegen het niet bekomen van een licentie voor volgend seizoen, maar zoals het er nu naar uitziet is de samenstelling van 1B voor volgend seizoen bekend. W-B krijgt daarin het gezelschap van RWDM, Beerschot, Lierse Kempenzonen, Lommel, Deinze, Moeskroen, de beloftenploegen van Anderlecht, Club Brugge, Standard en Genk en gewezen eersteklasser Club Luik dat kampioen werd in de eerste nationale. Westerlo promoveert en, tenzij Virton weer een juridische toverformule op de kop tikt (ze kunnen hun licht misschien eens opsteken bij W-B), zakken de Luxemburgers naar de eerste nationale.

Een op het eerste zicht interessante reeks en zoals het moeilijk wordt voor Seraing en een aantal andere ploegen om zich te handhaven in 1A, promoveren uit 1B moet evenmin worden onderschat, want RWDM zit financieel goed en Beerschot is zonder twijfel heel ongeduldig om weer de stap naar boven te zetten. Benieuwd of Deinze in de voetsporen van het geciteerde trio kan treden (we gaan er misschien wat gedurfd van uit dat W-B daar ook zal bij zijn) en als Lommel ditmaal wel een goeie start neemt en zijn kern kan samen houden, zie ik de Noord-Limburgers best hoog eindigen. Moeskroen is, omwille van de immer aanhoudende geldproblemen, net zoals de 4 beloftenploegen een grote onbekende. Is het vanwege de 0 op 12 tegen Lierse Kempenzonen, maar ik vond het bijzonder knap wat Tom Van Imschoot dit seizoen heeft gerealiseerd met zijn mannen, maar helemaal toeval was het niet, want daar lopen een aantal zeer goeie voetballers, maar of de meeste blijven is een andere zaak.

PVW.