StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Yellow Blue zorgt voor de kers op de taart.
Waar de uiteindelijke kampioenswedstrijd vorige week in Kallo met een nipte 0-1 over de streep werd getrokken, heeft Yellow Blue afgelopen weekend in schoonheid afscheid genomen van de tweede provinciale Oost-Vlaanderen. Alsof de kalendermakers voorkennis hadden over hoe het seizoen zou aflopen en voor een extra toetje moesten zorgen, want op de laatste speeldag keken de kersverse kampioen en de rode lantaarn/zakker Baardegem mekaar in de ogen. Van een contrast gesproken en ditmaal vertelden de cijfers hoe die in de loop van het seizoen tot stand waren gekomen, echt alles. Halverwege had de tussenstand reeds het aanzien van een forfaitscore en in de tweede helft lagen de dubbele cijfers voor het grijpen, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een "slechts" 6-0 overwinning voor de thuisploeg.
Voor YB scoorde Thibeau De Vos 4x waarmee hij zijn totaal op 24 brengt, voldoende om topschutter van de reeks te worden en dat staat toch keurig op het palmares.
En we gaan nog even door met wat cijfertjes. YB verzamelde 65 punten en dat zijn er 7 meer dan de nr2 Haasdonk. De mannen van Kristof Smet wisten 79 keer de weg naar de netten te vinden en dat is goed voor een gemiddelde van 2,6 doelpunten per match.
Als er feestelijkheden op het getouw staan is Jean-Marie altijd wel ergens in de buurt en dat was nu niet anders, want il sympatico gaf de aftrap van de wedstrijd tussen YB en Baardegem. De bezoekers hebben ongetwijfeld gedacht, als we dan toch moeten zakken, dan het liefst bij de kampioen, want er zal wel een overschotje geweest zijn voor die mensen zeker ? Er is ongetwijfeld tot de late uurtjes (of waren het de vroege) gefeest en zo'n ontlading zou ik ook nog eens willen meemaken, maar ere wie ere toekomt. Onze club heeft zich zelden als een toekomstige kampioen gepresenteerd. Yellow Blue mag zich vanaf nu gaan voorbereiden op volgend seizoen en voor het eerst in zijn prille clubgeschiedenis wordt dat eerste provinciale. Ondertussen blijft het met interesse uitkijken naar wat de tussentijdse besprekingen tussen W-B en YB uiteindelijk zullen opleveren. Later daarover meer.

PVW.