StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN GRAND CAF&EACUTE DE WATERTOREN.


* Beverboys alweer ijzersterk op de quiz van de Freethielvrienden Bornem.
Eindelijk kunnen we nog eens een bijdrage toevoegen in de rubriek "uit de keuken van de Freethielvrienden Bornem". Op vrijdag 29 april ll. konden de quizliefhebbers nog een keer hun hartje ophalen bij supportersclub Freethielvrienden Bornem, want quizmaster Walter Van Doren was de voorbije 2 jaar omwille van corona met zijn alweer schitterend samengesteld vragenpakket blijven zitten, maar zijn quizhonger is gelukkig gebleven. Het resultaat was een negende editie die naar goede gewoonte van vraag 1 tot vraag 100 beklijfde. Ons lokaal Café De Zwaan in Hingene vormde het decor voor deze "gesmaakte" avond vol amusement (uitbaters Frank en Jenny hadden immers voor lekkere hapjes gezorgd) en die gaan altijd vlot naar binnen bij een pintje of glaasje fris.

Niemand die beter de kunst verstaat dan onze quizmaster Walter om de vragen dermate op te stellen dat er geen al te grote afscheiding komt tussen de betere en de iets minder sterke ploegen en dat was dit jaar niet anders. De Beverboys die als winnaars uit de bus kwamen verzamelden 86 punten, maar rode lantaarn Den BZT (Bornems Zwilgersteam) haalde met 67 punten nagenoeg 70 procent van de punten. Wat mij betreft krijgen ze voor die originele naam 3 puntjes extra zodat ze echt aan die 70 punten komen, maar ik leg het nog voor aan de jury !
Halverwege was de kloof tussen de Beverboys met 42 punten en De Vergaderingskes samen met Sushibar Chez José met 41 punten, nog bijzonder klein. Het beloofde dus een bijzonder spannende tweede quizhelft te worden en dat werd het ook, maar de Beverboys zijn taaie rakkers die niet verzwakten en zelfs een tandje wisten bij te steken in het absolute slot van deze wederom zeer geslaagde activiteit. Onze sympathieke vrienden uit Beveren kwamen uit op 86 punten (een geweldige score is dat), maar De Vergaderingskes bleven aanklampen en behaalden toch nog 83 punten en dat is er 1 meer dan de Sushibar Chez José (gelukkig drinkt Walter geen alcohol, want dan had zijn tong bij het uitspreken van die naam ongetwijfeld enkele keren in een knoop geslagen).

Omstreeks 23.30 uur was de laatste vraag gesteld en na het prachtig verbeteringswerk van de jury, de hoogste tijd om aan de prijsuitreiking te beginnen. Zoals steeds was de prijzentafel weer rijkelijk gevuld en daarbij past het een woord van dank te richten tot de gewaardeerde schenkers waaronder Dienstenbedrijf Waasland, Paradisio, Dirk Huyck en Devos-Lemmens. Ook de juryleden Iris, Danny en Perla verdienen een schouderklopje voor hun snelheid en stiptheid, evenals onze voorzitter Ronny voor het uitdelen en ophalen van de quizformulieren, maar hij had met Lore en Kjell wel 2 fantastische assistenten waardoor zijn schoenen dit jaar maar half versleten waren.

Maar de Oscar van de avond komt niemand minder toe dan Walter Van Doren voor zijn niet te onderschatten voorbereidend werk en zijn aangename en rustige manier van presenteren. Hij is op geen foutje te betrappen en dat is meteen de verklaring waarom iedereen zo graag op onze quizavond wil aanwezig zijn. Dikke merci Walter. Tot slot ook een dankwoordje aan Frank en Jenny voor hun warm onthaal, vlotte bediening en versnaperingen. Dat jullie binnenkort kunnen genieten van leuke foto's, is het werk van Perla waarvoor eveneens een gemeende dankjewel.

Zie hierna de eindstand van onze quiz met eveneens de behaalde punten halverwege :

uitslag