StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

MOGELIJKE NIEUWE AANWINSTEN SEIZOEN 2022-2023

In deze jaarlijks terugkerende reeks bespreek ik mogelijke aanwinsten voor het aankomende seizoen. In een vorige Kleppe van Seppe heb ik interessante pistes voor de rol van centrale verdediger besproken. In dit artikel heb ik het over de centrale middenvelders die een plaats verdienen in de basis.

William Baeten


We beginnen met een nobele onbekende. William Baeten is een centrale middenvelder, 25 lentes jong & momenteel actief in de Roemeense eerste klasse. Tot 2020 heeft dit jeugdproduct van Sint-Truiden en Genk altijd in de lagere reeksen van het Belgische voetbal gespeeld. In dat jaar transfereerde hij naar de Roemeense hoogste klasse om er na een seizoen van gewenning dit jaar écht door te breken. Zo speelde Baeten in totaal al 32 wedstrijden voor FC U Craiova. Daarin scoorde hij ook 7 keer en gaf hij 6 assists. Positief: de man is einde contract bij de club en dus gratis op te pikken. Slaagkans: 8/10.

Michiel Jonckheere


Deze ervaren rot uit de Jupiler Pro League is einde contract bij zijn huidige club KV Kortrijk. Hier kwam de 32-jarige middenvelder dit seizoen nog 14 keer in actie. In totaal heeft Jonckheere 130 wedstrijden in de Belgische eerste klasse op de teller staan. Iemand met een bijzonder grote dosis ervaring voor ons Waasland-Beveren is een absolute meerwaarde. Nog niet in de herfst van zijn carrière en dus het ideale moment om deze man binnen te halen. Slaagkans: 7/10.

Abdoulaye Sissako


Deze 23-jarige Fransman is momenteel nog eigendom van SV Zulte Waregem. Al loopt zijn contract af in juni dit jaar. Deze sterke centrale middenvelder zou je kunnen doen denken aan Ibrahima Seck, die tevens ook actief is bij Zulte. De kans dat deze voetballer een transfer naar 1B ziet zitten, is eerder klein. Maar niet geschoten is altijd mis. Dit jaar kwam hij nog 18 keer in actie voor de West-Vlamingen. Daarin scoorde 2 keer en gaf evenveel assists. Slaagkans: 4/10.

Ryan Sanusi


Deze -dit seizoen door blessure geteisterde - Ryan Sanusi is een vaste waarde bij degradant Beerschot. Bij de Ratten was hij één van de lichtpunten dit seizoen. Maar helaas raakte hij zwaar geblesseerd en moest hij het grootste deel van de competitie missen. Sinds enkele maanden is hij terug, en presteert hij opnieuw op niveau. Wanneer fit, is hij een absolute meerwaarde voor voor elke club. Wil hij het warme nest in Beerschot verlaten voor een avontuur aan de andere kant van de Schelde? Met zijn aflopend contract wordt het in ieder geval mogelijk de gesprekken te openen. Of hij een transfer ook echt ziet zitten, durf ik niet voorspellen. Slaagkans: 6/10.

Jens Cools


Een oude bekende als afsluiter. Jens Cools was in een niet zo ver verleden nog een leeuw. Met succes. Als supporter heb ik zijn vertrek altijd jammer gevonden. Na zijn passage bij W-B trok Cools naar Eupen. Daar werd het, net zoals bij Beveren zou je kunnen stellen, een wisselend succes. Toch speelde hij ook dit seizoen weer 24 wedstrijden waarin hij 1 keer kon scoren. Geen slechte cijfers voor een sporadische starter. Met zijn aflopend contract een haalbare kaart. Slaagkans: 7.5/10

Ideale aanwinst


Slaagkansen en kwaliteiten samengerekend zou ik volgende top 3 samenstellen; Jens Cools; gezien zijn verleden bij W-B, zijn leeftijd (31), en zijn inzet als middenvelder. Een over mijn lijk mentaliteit gecombineerd met scorend vermogen. Laat maar komen.
Michiel Jonckheere; Een ervaren rot in het Belgische voetbal. Misschien net onvoldoende, maar een ruime meerwaarde voor elke club in 1B. En gezien zijn aflopend contract een mooie opportuniteit.
Ryan Sanusi; Misschien niet de meest haalbare keuze, maar wel de meest kwalitatieve speler. Hij heeft een aflopend contract & daarom kan gesprekken openen misschien toch een opportuniteit opleveren.

Seppe Meul.