StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

MOGELIJKE NIEUWE AANWINSTEN SEIZOEN 2022-2023

In deze jaarlijks terugkerende reeks bespreek ik mogelijke aanwinsten voor het aankomende seizoen. In een vorige Kleppe van Seppe heb ik interessante pistes voor de rol van centrale middenvelder besproken. In dit artikel heb ik het over de wingers die een plaats verdienen in de basis.

Elton Kabangu


Deze 24-jarige Belg heeft zijn jeugdopleiding genoten bij AA Gent waar hij in 2019 vertrok richting Willem II. Daar speelt de buitenspeler nu nog altijd. Dit jaar kwam hij in 24 wedstrijden (slechts) 3 keer tot scoren. Maar dat is misschien niet helemaal onlogisch gezien hij het voorgaande seizoen niet aan spelen toekwam omwille van een blessure. Na een jaar vol blessureleed & zonder wedstrijden meteen 24 wedstrijden spelen in de Eredivisie is dan geen cadeau. Het jaar voor zijn blessures maakte hij bij de Nederlandse beloften in 17 wedstrijden dan weer 6 doelpunten. Scorend vermogen heeft de man dus zeker in zich. Mits matchritme kan dit een geslaagd experiment worden.
Slaagkans: 6/10.

Ismail Azzaoui


Deze 24-jarige Brusselaar heeft er een degelijk seizoen opzitten bij in de Nederlandse Eredivisie. Hij mocht dan wel slechts 12 keer meespelen bij Heracles Almelo. Daarin was hij dan weer wel goed voor toch 3 doelpunten en 2 assists. Opnieuw hoort daar een kleine nuance bij: op dit moment is Azzaoui geblesseerd. En dat al sinds december. Hij zou weer speelklaar moeten zijn tegen het begin van de zomer. Opnieuw een risico, maar gezien zijn speelminuten in de eerste maanden van het huidige seizoen wel het nemen waard.
Slaagkans: 6.5/10.

Ablie Jallow


Deze pijlsnelle winger komt momenteel nog uit voor Seraing. Maar hij keert eind juni terug naar moederclub FC Metz. Dit seizoen was hij in 23 wedstrijden goed voor 5 doelpunten en 1 assist. Geen weerzinwekkende cijfers, maar wel blijk een afwerker te (kunnen) zijn. Gezien de banden tussen Sportief Directeur Jordi Condom en Seraing zie ik deze transfer het meest van de reeds genoemde gebeuren. Zij het binnen een huurdeal.
Slaagkans: 7.5/10

Aleksandar Boljevic


Deze ondertussen 26-jarige Montenegrijn heeft er al een passage op de Freethiel opzitten. Daarin was hij zeker het eerste jaar misschien niet de meest geliefde speler in de kern, aan inzet geen gebrek bij deze man. Zo strooide hij met gevaarlijke passes en was hij niet bang van een schot van buiten de 16 meter. Momenteel is deze man op een zijspoor beland in Standard. Kunnen we hem uit zijn lijden verlossen? Een definitieve deal wordt ongetwijfeld een moeilijke zaak. Toch zou ik een financiële inspanning durven nemen om Boljevic (opnieuw) binnen te halen. Al is het maar om zijn carrière te herlanceren.
Slaagkans 6.5/10.

Daan Vekemans


Deze 22-jarige winger, die ook in de spits uitgespeeld kan worden, is met zijn aflopend contract een interessante piste. Bij OH Leuven kon hij zich dit seizoen niet in de ploeg knocken. In 5 wedstrijden, tevens ook 5 invalbeurten is hij er niet in geslaagd te scoren of een assist te geven. Echt uit de startblokken is zijn carrière nog niet geschoten. Hoog tijd om daar iets aan te veranderen. Bij Waasland-Beveren? Het zou zomaar kunnen.
Slaagkans: 7/10

Ideale aanwinst


De transfer van Jallow, zij het als huurdeal, zie ik als het meest realistisch. In principe legt hij geen dramatische cijfers voor. Toch ben ik niet volledig overtuigd. Dan heb ik meer geloof in een speler als Azzaoui. Zelfs ondanks zijn langdurige blessure. Indien hij de voorbereiding goed door zou kunnen komen, ligt er zeker een mooie toekomst voor hem klaar. Zijn dribbels en snelheid aan de ene kant, Tom Reyners aan de andere kant. Ja hoor, laat maar komen.

Seppe Meul.