StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voorzitterswissel bij de Freethielvrienden Bornem.
Afgelopen zaterdag 21 mei namen de Freethielvrienden Bornem op een feestelijke wijze afscheid van een seizoen waarvan we met zijn allen hadden gehoopt dat het sportief net iets beter was gegaan dan de wat teleurstellende derde plaats op al bij al te grote afstand van de nr2 RWDM. Maar omdat blijven stil staan geen optie is, hebben de meeste supporters nu reeds de knop omgedraaid en de blik gericht op het seizoen 2022-2023 in de hoop ditmaal een meer bepalende rol te kunnen spelen. Het was zaterdagnamiddag, avond en nacht weer volop genieten tijdens de traditionele supportersbarbecue die ditmaal doorging in het knusse Gemeenschapshuis van Wintam. De weersomstandigheden waren ons dusdanig goed gezind dat het welkomstdrankje en de bijbehorende gesmaakte hapjes buiten konden genuttigd worden en dat geeft altijd wat extra pigment. Het werd alweer een zeer geslaagde avond en dat mocht wel, want door corona was het een kleine 3 jaar geleden dat we ons op deze ontspannende wijze nog eens konden uitleven.

De klassieker op ons feest, het 21-spel was dankzij de uitstekende verkopers Ronny en Kevin en de koopgrage aanwezigen, een groot succes waarvoor een dikke merci aan allen die zich hiervoor hebben ingezet en daarbij mogen we zeker de schenker van de hoofdprijs Waasland-Beveren niet vergeten. Maar er was nog een beklijvend moment op deze avond wat de aanwezigen niet vlug zullen vergeten. Onze huidige voorzitter Ronny Vanderbiesen heeft een paar maanden geleden de beslissing genomen om zijn voorzitterschap na afloop van het seizoen, om persoonlijke redenen, afstand te doen van zijn mandaat. Dat was ongetwijfeld een moeilijke, maar moedige keuze, want Ronny zijn voetbalhart zal voor de Freethiel blijven kloppen, maar een optelsom van factoren liggen aan de basis dat hij tot dit besluit is gekomen. Ronny was duidelijk geëmotioneerd toen hij zijn beslissing toelichtte, maar hij kreeg naast een warm applaus ook veel begrip voor zijn keuze. Ik hou er aan langs deze weg Ronny ontzettend te bedanken voor de enthousiaste wijze waarop hij vele jaren het voorzitterschap van de Freethielvrienden Bornem heeft waargenomen, want hij was een allesbehalve protocollaire voorzitter. Als hij zich in iets vast beet kon men er als medebestuurslid op rekenen dat het goed kwam. Zo zat er zondagmorgen al een mail in mijn mailbox van Ronny met een overzicht van de verbruikte dranken gericht aan de zaalverantwoordelijke en bij het zien van dat overzicht was ik onmiddellijk goed wakker en begreep ik meteen waarom mijn bovenkamer al prettiger heeft aangevoeld. Merci voorzitter voor zoveel aanstekelijk enthousiasme. Reken maar dat we je als bestuurslid gaan missen, maar kom aub je belofte na om bij ons te blijven als lid van de Freethielvrienden.

Een voorzitter die stopt verwacht een opvolger om de fakkel aan door te geven en zo gebeurde het ook zaterdagavond. Na onderling bestuurlijk overleg een paar weken geleden, werd bestuurslid Kevin Van Ranst gevraagd om het roer van Ronny over te nemen en die wou daar graag op ingaan. Ook voor Kevin was dit een emotioneel moment, want Ronny was immers de opvolger van zijn vader Freddy Van Ranst die ons op 3 oktober 2014 veel te vroeg verliet na een slepende ziekte. Een tweetal jaar geleden moest Kevin ook zijn ma en ons Angèle heel onverwachts afgeven en op gelegenheden als zaterdagavond waarop Fred en Angèle vele jaren graag geziene gasten waren, gebeurt het dat de emoties de bovenhand nemen en een traantje moet worden weg gepinkt en dat was niet alleen het geval bij de hoofdrolspelers van die avond Ronny en Kevin. Kevin, je hebt de kwaliteiten om Ronny op waardige wijze op te volgen, maar onderschat in geen geval deze nieuwe uitdaging. In ieder geval ga ik herhalen wat Ronny je zaterdag al meegaf, veel succes Kevin !

Namens het Bestuur van de Freethielvrienden Bornem wil ik iedereen bedanken die heeft bijgedragen om van deze supportersbarbecue een topactiviteit te maken. Afspraak ergens volgend jaar mei of juni en we zien wel waar. Binnenkort vinden jullie op onze website de nodige herinneringen die door onze clubfotograaf Johnny werden geschoten. O ja, Sas en Guy, wat hebben jullie ons fantastisch verwend bij het opdienen van de drankjes.

PVW.