StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

MOGELIJKE NIEUWE AANWINSTEN SEIZOEN 2022-2023

In deze jaarlijks terugkerende reeks bespreek ik mogelijke aanwinsten voor het aankomende seizoen. In een vorige Kleppe van Seppe heb ik interessante pistes voor de rol van winger besproken. In dit artikel heb ik het over de positie van de doelman. Dat is nu misschien topprioriteit nummer 1 gezien het vertrek van Nordin Jackers. De opties.

Ruud Boffin


Deze 34-jarige Belg en doelman heeft quasi zijn gehele professionele carrière doorgebracht in de Turkse hoogste klasse. Eerst bij Eskisehirspor, daarna sinds 2017 bij Antalyaspor. In Turkije is hij sinds jaar en dag een vaste waarde in doel. Dit seizoen speelde hij 37 wedstrijden. Daarin hield hij 9 keer zijn netten volledig schoon. In totaal kreeg hij 47 doelpunten binnen. Is dat veel? Niet per sé. Zeker als je weet dat Antalyaspor 7e is geëindigd in de competitie. Met zijn ervaring zou hij een welgekomen inkomende transfer zijn. Gezien zijn aflopend contract is de haalbaarheid van de transfer ook sterk gestegen.
Slaagkans: 7.5/10

Rik Vercauteren


Deze 20-jarige doelman die momenteel nog eigendom is van RSC Anderlecht heeft dringend nood aan speelminuten als hij het wil waarmaken als eerste keeper in het profvoetbal. Bij Anderlecht gaat hij die minuten, als hij 4e keeper blijft, niet krijgen. Bij een club als Waasland-Beveren, die hem als jongen van de streek tevens nauw aan het hart ligt, zeker wel. Hij keepte tot 2016 ook in de jeugd van W-B. Hij kent het huis, heeft een aflopend contract, en loopt over van het potentieel. Ik zou als club niet twijfelen.
Slaagkans: 8/10

Robin Himmelmann


Deze 32-jarige Duitse doelman is momenteel nog het sluitstuk van voetbalclub KAS Eupen. In de Oostkantons was de doelman dit seizoen zo nu en dan vaste waarde in het elftal. Hij stond samen met Nurudeen ongeveer even veel wedstrijden in doel voor Eupen. Al was de Ghanees wel de eerste keuze. Het contract van de Duitser Himmelmann loopt echter af en dat maakt van hem een interessante piste.
Slaagkans: 6/10

Sèbastien Bruzzese


Deze 32-jarige doelman heeft reeds een hobbelige carri&eagravere achter de rug. Bruzzese heeft er in zijn carrière reeds passages bij KV Kortrijk, Club Brugge, Zulte Waregem, AA Gent, Sint-Truiden en Cercle Brugge opzitten. Bij die laatste is hij momenteel actief maar ook dat contract loopt binnenkort af. Enkel bij KV Kortrijk was de Luikenaar een tijdlang een vaste waarde in doel. Verder kon hij zich nergens anders ècht ontpoppen tot eerste doelman. Een verhaal dat doet denken aan dat van Anthony Moris. Die is uitgegroeid tot absolute nummer 1 en klassekeeper bij Union. Kan Bruzzese hetzelfde verhaal schrijven. Ik durf hem die kans geven.
Slaagkans: 7/10

Mike Vanhamel


Deze 32-jarige doelman is lange tijd een vaste waarde geweest bij zijn club Beerschot. Echter werd hij dit jaar verstoten door de coach en kwam hij ook verder in conflict met de club. In totaal speelde hij 134 wedstrijden voor Beerschot. Daarvoor was hij ook actief bij SK Lierse, het Nederlandse Nijmegen en White Star Brussel. Vanhamel heeft nog een contract tot 2024, je zou dus denken dat zijn positie niet ter discussie staat. Echter is hij in een zodanig conflict met de club beland dat zijn situatie daar quasi onhoudbaar is geworden. Kan Waasland-Beveren hiervan profiteren?
Slaagkans: 6.5/10

Ideale kandidaat:


Als sportieve cel van Waasland-Beveren richt ik mijn pijlen op Rik Vercauteren. Een jongen van de streek die dringend speelminuten nodig heeft en zijn veelbelovende carrière op gang moet trappen. Een jonge Belg, met een aflopend contract dus ook nog eens financieel interessant. Ik zou als club zijnde niet twijfelen.



Seppe Meul.