* Was W-B afhankelijk van wat er in Den Haag zou gebeuren ?
Een paar weken geleden reageerde CEO Gobin op het uitblijven van enige beweging op de Freethiel, dat niet alle competities waren afgelopen en daardoor bepaalde beslissingen nog even on hold werden gezet. Misschien had die uitspraak wel betrekking op hetgeen er zou gebeuren met Ado Den Haag dat net als Waasland-Beveren in handen is van de Bolt Football Holdings. Ado speelde gisteren de terugwedstrijd van een dubbele barragematch tegen het Rotterdamse Excelsior waarvan de winnaar naar de Eredivisie zou promoveren. Midweeks was de heenwedstrijd in Rotterdam op 1-1 geëinigd en de partij van zondag in de vooravond werd een thriller zonder voorgaande met helaas ook ongehoorde taferelen na het nemen van de strafschoppen. Na de reguliere 90 minuten stond er een ongewone 3-3 op het scorebord waarbij vooral het scoreverloop sensationeel mag worden genoemd. Tot minuut 79 leek er met een 3-0 voorsprong geen vuiltje aan de lucht voor Ado Den Haag, maar na 93 minuten stonden de bordjes desondanks toch op een 3-3 gelijkspel. Excelsior had inmiddels een penalty gemist en beide ploegen eindigden de partij met 10 spelers. Verlengingen dus met 10 tegen 10 en wederom nam Den Haag een voorsprong (4-3), maar de Rotterdammers konden alweer terugkeren tot 4-4. Ook bij het nemen van de strafschoppen wisselden de kansen op promotie dan eens in het voordeel van de bezoekers, vervolgens in het voordeel van thuisploeg Ado, maar het was uiteindelijk Excelsior dat nagenoeg de hele match en ook in de verlengingen op achtervolgen was aangewezen, dat aan het langste eind trok. Zou een mogelijke promotie van Ado Den Haag impact hebben gehad op het voor W-B beschikbare budget ? Dat is waarschijnlijk tekort door de bocht, maar dat er een wisselwerking wordt nagestreefd tussen ploegen die in handen zijn van de Bolt Football Holdings, zoveel is duidelijk.