StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

MOGELIJKE NIEUWE AANWINSTEN SEIZOEN 2022-2023

In deze jaarlijks terugkerende reeks bespreek ik mogelijke aanwinsten voor het aankomende seizoen. In een vorige Kleppe van Seppe heb ik interessante pistes voor de rol van doelman besproken. In dit artikel heb ik het over de positie van de linksachter. Gezien de aanwezigheid van Kablan en Tshimanga misschien niet dé meest essentiële positie om aan te pakken, maar alsnog geen overbodige luxe. De opties.

Laurens De Bock


Met zijn verleden bij grote rivaal Sporting Lokeren is Laurens De Bock misschien niet de meest geliefde optie. Hoe dan ook kunnen we niet om zijn uitstekende staat van dienst in het profvoetbal heen. Via Lokeren naar Club Brugge. Via Club Brugge in Oostende beland. Van de Belgische kust richting het Verenigd Koninkrijk waar hij speelde voor Sunderland en Leeds om dan uiteindelijk via ADO Den Haag terug in België bij Zulte Waregem te belanden. Daar speelde hij dit seizoen 28 wedstrijden, waarin hij ook 2 assists gaf. Het ziet er niet meteen naar uit dat ze hem graag zullen laten gaan, maar zijn contract werd tot de dag van vandaag niet verlengd. Gratis op te halen vanaf 30 juni dus. Ik zou niet twijfelen.
Slaagkans: 6/10.

Marvin Peersman


Supporters die al een tijdje meegaan zullen deze naam ongetwijfeld graag zien komen. Bij wie hij geen belletje doet rinkelen: Marvin Peersman brak goed 13 jaar geleden door bij KSK Beveren. Bij het Beverse faillissement koos deze in Wilrijk geboren Belg voor een avontuur bij Royal Antwerp Football Club. Na passages in Nederland belandde hij uiteindelijk via Israël in Griekenland. Bij zijn huidige club PAS Giannina speelde hij dit seizoen nog 22 wedstrijden. Daarin scoorde hij 2 doelpunten en gaf hij 3 assists. Zijn contract wordt voorlopig echter niet verlengd wat van hem een zéér interessante optie maakt. Wederom zou ik niet twijfelen om deze speler binnen te halen.
Slaagkans: 7/10.

Alexander Corryn


Opnieuw een speler met een verleden bij Sporting Lokeren. Alexander Corryn is een Lokers jeugdproduct dat in 2015 doorbrak op het hoogste niveau. Later trok hij naar KV Mechelen om van daaruit uitgeleend te worden aan Antwerp. In 2020 trok Corryn de deur Achter de Kazerne dicht en ging hij voor de vereniging beter bekend als Cercle Brugge spelen. Daar zit hij nu, met 10 gespeelde wedstrijden dit seizoen, ietwat op een achterplan. Met zijn aflopend contract hebben we te maken met een uiterst interessante optie. Eentje om over na te denken.
Slaagkans: 6.5/10.

Silas Gnaka


Deze -nog altijd maar - 23-jarige Ivoriaan werd lang gezien als een uiterst potentierijke linksachter op onze Belgische velden. Echter kon hij nooit volledig doorbreken bij zijn club KAS Eupen en werd hij 2 jaar geleden dan ook vervangen door de FC Barcelona-legende Adriano. Na diens vertrek kwamen er weer anderen in zijn plaats waardoor hij op het achterplan verdween. Met 18 wedstrijden op de teller dit seizoen speelde hij net iets meer dan de helft van de wedstrijden. Gnaka heeft een aflopend contract en is daarom -gezien zijn talent en potentieel- nog altijd zeer interessant.
Slaagkans: 7/10.

Kouya Mabea


Nog een Ivoriaan: Kouya Mabea is een 23-jarige linksachter die dit jaar kampioen speelde met KVC Westerlo in 1B. Deze talentvolle verdediger met ook zeer goede aanvallende impulsen kwam via Ivoorkust in Portugal terecht. Uiteindelijk maakte hij in 2020 een transfer naar Westerlo om daar uit te groeien tot een sterkhouder. Hij speelde er dit seizoen 23 wedstrijd en gaf daarin 2 assists. Met zijn aflopend contract een boeiend profiel.
Slaagkans: 6.5/10.

Ideale kandidaat:


Als ik een ideale kandidaat moet noemen dan zou ik altijd voor Laurens De Bock gaan. Gezien zijn ervaring, het talent en zijn bewezen staat van dienst. Maar realistisch is dat niet. Daarom is voor mij Marvin Peersman het ideale alternatief. Hij kent het huis, heeft bakken ervaring, en kan van alle reeds genoemde spelers de beste statistieken voorleggen. Ik zou niet twijfelen.

Seppe Meul.