StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eindelijk !
Het was zelfs geen publiek geheim meer, maar omdat onze club tergend lang wachtte om te bevestigen wat velen al geruime tijd wisten, nam de onzekerheid toe of er in laatste instantie alsnog een kink in de kabel was gekomen. Maar niks daarvan en maar goed ook. Zekerheden in het voetbal zijn uit den boze, maar in theorie is het aanstellen van Wim als hoofdcoach van Waasland-Beveren misschien wel de best mogelijke keuze. Een man die het Freethielhuis als zijn vestzak kent en ondanks zijn schitterende carrière (zie prachtig overzicht op de website van W-B, altijd zichzelf is gebleven. Een nuchtere/correcte gast en ik mocht in het verleden tot heel recent ervaren ook iemand van zijn woord. Na enkele omzwervingen heeft Wim zich gevestigd in het kleine maar gezellige Bazel waar hij met vrouw en 3 lieve dochtertjes volop geniet van het leven. We beseffen met zijn allen dat tweede klasse een verschrikkelijk moeilijke reeks is om de stap naar de JPL te zetten, maar Wim De Decker heeft het in zich om deze bijzonder zware opdracht tot een goed eind te brengen in de hoop dat CEO Gobin en sportief mangager Condom hem voldoende sportieve mogelijkheden zullen bieden om de droom van veel supporters waar te maken, want de tijd is rijp om die stap komend seizoen te zetten gezien de kans dat, indien er geen overeenstemming wordt bereikt binnen de Pro League tussen de clubs van 1A en 1B, dat er na dit seizoen 3 zakkers uit eerste klasse 1B komen vergezellen.

De aanstelling van Wim De Decker is een positief signaal naar de supporters toe, want Wim is een ambitieus iemand die NIET tot die stap zou overgaan indien bepaalde garanties omtrent werkingsmiddelen zouden uitblijven en gezien de inspanningen die W-B tijdens de wintermercato deed, moet de Bolt Football Holdings in staat worden geacht aan die garanties te voldoen.

Een tijdje geleden sprak ik Wim De Decker en die vatte het als volgt samen : "er is al heel veel werk gebeurd, maar er ligt ook nog veel werk op de plank." Laat dit besef het uitgangspunt zijn voor een hopelijk veel boeiender seizoen dan het voorgaande. De concurrentie zal absoluut niet te onderschatten zijn, maar met zijn allen (en daar horen onze fantastische supporters zeker bij) moet het lukken om ditmaal een rol van betekenis te spelen. Dat hebben we het afgelopen seizoen onvoldoende gedaan, want te snel uitgespeeld voor de titel en te gemakelijk de strijd voor de tweede plaats uit handen gegeven.

PVW.