StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

HET ELFTAL SEIZOEN 2022-2023:

De voorbije weken heb ik me beziggehouden met het samenstellen van het ideale elftal voor Waasland-Beveren, vanaf 1 juli weer SK Beveren. Welke spelers uit de huidige kern verdienen een basisplaats? Op welke posities is versterking nodig? Hier lees je het overzicht & dus ook meteen mijn ideale elftal voor het seizoen 2022-2023.

Doelman: Rik Vercauteren


Met het vertrek van Nordin Jackers naar OH Leuven is het voor de club noodzakelijk een nieuwe nummer 1 te halen in doel. Mijn keuze valt daar voor een jongen van de streek die, na een passage en opleiding bij RSC Anderlecht, de kans heeft om terug te keren naar het vertrouwde nest. Is zijn transfer in kannen & kruiken? Zeker niet, al zou ik als club zijnde niet twijfelen.

Rechtervleugelverdediger: Jenthe Mertens

Ondanks reeds verschillende blessures behoud ik het vertrouwen in de ondertussen 23-jarige Jenthe Mertens. Wanneer hij speelt weet hij mij quasi telkens te bekoren. En indien hij blessurevrij kan blijven is hij altijd één van de eersten op mijn blad. Blijf maar staan, Jenthe.

Centrale duo: Hervé Matthys-Timothy Derijck

Twee nieuwe namen in de centrale as. Ja, daar kunnen ook spelers terechtkomen zoals Aleksandar Vukotic en Manuel Da Costa. Echter zijn geen van beiden volledig foutloos gebleken. En, Vukotic stond al meermaals voor een grote transfer die op het laatste nippertje afsprong. Daarom kies ik voor 2 nieuwe krachten in de verdediging met name Matthys en Derijck. Twee jongens einde contract bij hun huidige club. Ervaring en potentieel gecombineerd. Ik zou het wel weten.

Linkervleugelverdediger: Laurens De Bock OF Marvin Peersman

In mijn overzicht bij deze positie twijfelde ik tussen een Laurens De Bock en Marvin Peersman. Dat doe ik nog steeds, echter is -sinds de naamsverandering naar SK Beveren- het sprookje nog mooier geworden om dan ook meteen de eerste echte Beverenboy terug te brengen naar de Freethiel. Alsof het zo moet zijn. Peersman zit met een aflopend contract. Wat mij betreft iemand die ik altijd zou binnenhalen.

Centrale middenveld: Louis Verstraete-Michiel Jonckheere

Centraal op het middenveld kies ik voor een speler uit de huidige kern, in combinatie met een ervaren rot en nieuwkomer in het team. Verstraete heeft voor mij meermaals bewezen zijn plaats in het elftal waard te zijn. Een vechter pur sang. Michiel Jonckheere zou dan weer een interessante aanwinst zijn gezien zijn ervaring, uitstekende staat van dienst, en over-mijn-lijk-mentaliteit. Met zijn aflopend contract een interessante piste.

Linksbuiten: Tom Reyners

Op links kies ik voor een speler uit de huidige kern. Misschien wel dé revelatie vorig seizoen. Tom Reyners is snel, dribbelvaardig, heeft een neus voor het doel en kan ook een balletje neerleggen. Hij mist nog net dat scorend vermogen, maar dat krikken we dit seizoen op. Alle vertrouwen in deze man.

Centraal aanvallende middenvelder: Kevin Hoggas

Na Daniel Maderner betrokken bij de meeste doelpunten voor de club. Voor mij iemand die naast Mertens, Verstraete en Reyners altijd op het blad verschijnt. Ongelooflijk dat hij afgelopen seizoen enkele weken de basiself niet haalde. Wanneer hij begon aan de wedstrijd bleek hij altijd een meerwaarde te zijn. In mijn ploeg start deze Fransman altijd.

Rechtsbuiten: Ismail Azzaoui

Deze 24-jarige Marokkaanse-Belg is een risicogeval. Het voorbije seizoen was hij lang geblesseerd en daarom heeft hij maar weinig wedstrijden op de teller. Echter, wanneer hij speelt, zal je het geweten hebben. Een voetballer waarvoor je naar het stadion komt. Flair, vista, grinta, hij heeft het allemaal. Wanneer hij blessurevrij blijft een zéér goede aanwinst. Ik zou het als club wel weten.

Spits: Daniel Maderner

Geen twijfel mogelijk. De topschutter uit het voorbije seizoen heeft zijn plaats meer dan verdiend in het elftal voor komend jaar. Maderner heeft alles wat een spits nodig heeft. Snelle voeten, scorend vermogen -zowel met de kop als met de voeten-, en snelheid in de benen. Als ik van Beveren was, had ik zijn contract allang verbeterd en verlengd. Bijhouden deze man.

Seppe Meul.