StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De voorbereiding komt er zo aan.
Er kwam de voorbije week heel wat prettig nieuws op ons af. Freethielboy Wim De Decker, amper 40 jaar, maar een pak ervaring op zak, mag "SK Beveren" doorheen een hopelijk sportief succesvol seizoen gaan leiden en dat brengt ons meteen bij de tweede "climax". De naam Waasland-Beveren zal met ingang van 1 juli (over een paar weken dus) verdwijnen en vervangen worden door een naam die stukken beter bekt, nl. SK Beveren. Bijzonder hoopgevende vooruitzichten die de Beverse voetbalsupporter van positief tot enthousiast stemmen, maar de afrekening volgt natuurlijk pas ergens half mei 2023 ?

Ondertussen nadert een absoluut niet te onderschatten gedeelte van het seizoen van de hoop, de voorbereiding. Zeer waarschijnlijk op maandag 20 juni begint het echt fysieke werk wat wil zeggen dat de voorafgaande dagen (ergens midden volgende week) de spelers verzamelen voor hun medische testen. Nu denk ik dat de website van Waasland-Beveren dezer dagen wordt overspoeld met nieuwsgierige fans die vol ongeduld op jacht zijn naar inkomende transfers, maar zonder het goed te beseffen hebben we er al twee binnen die, mits fit te blijven voor de ene en te worden voor de andere, wel eens gangsters zouden kunnen slaan. We hebben het hier over de flankspelers Ribeiro Costa en de Ivoriaanse jongeling Anicet.
Ribeiro kwam tijdens de wintermercato over van Moeskroen, blesseerde zich al meteen en kwam moeizaam, maar zeer overtuigend terug. Hij demonstreerde bij momenten zijn grote klasse en als middentwintiger heeft hij een pak ervaring in 1B. Snelheid, een geweldige dribbel en geregeld zijn doelpuntje meepikkend, dan heeft men als ploeg een sterk wapen in de rangen. De uit de Academie van Marco Né afkomstige Anicet Kipre Yao is een 18-jarige flankspeler die al een jaartje rond loopt op de Freethiel, strompelt is misschien beter uitgedrukt, want deze beloftevolle Ivoriaanse winger liep een ernstige blessure op (Kruisbanden gescheurd) tijdens een oefenwedstrijd met de beloften in Wetteren en dat kort nadat hij in België arriveerde. Zijn lijdensweg is nu achter de rug waardoor hij vanaf het begin van de voorbereiding aanwezig zal zijn op training en hij is toch iemand waar met bijzondere aandacht wordt naar uitgekeken. Kortom, we staan misschien al iets verder dan we beseffen en het aantal nieuwkomers zal ook voor een deel worden bepaald door het aantal spelers dat de weg naar de uitgang vindt, want dat de kern kwantitatief moet worden afgeslankt lijkt een evidentie.

PVW.