StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wim De Decker is geïnstalleerd in de sportieve driversite.
Club en coach waren al even klaar met mekaar, maar woensdag werd de pers verzameld om Wim officieel voor te stellen. En meteen blijkt al welk een klare kijk de 40-jarige De Decker op zijn nieuwe uitdaging heeft. Lees het interview met Wim op de website van Waasland-Beveren en het wordt onmiddellijk duidelijk dat Wim een nuchtere kerel is die weet te relativeren, maar bijzonder gedreven en ambitieus. En hij kon ook niet onder stoelen of banken steken dat uitgerekend die Beverse stoel in de perskamer van de Freethiel hem iets deed.

We pikken vandaag en de komende dagen enkele zinnetjes uit het interview met De Decker om wat dieper op in te gaan, maar eerst kort reageren op een vraag die mij woensdag werd gesteld : hoe zal de technische staf er komend seizoen uitzien. Daarin zullen zeker en vast enkele verschuivingen plaatsvinden en een aantal nieuwe mensen worden toegevoegd, maar wellicht zijn die knopen op het moment dat ik deze bijdrage online laat zetten (donderdag is deze tekst geschreven, vrijdag komt hij op de website) al doorgehakt.

"De waarden en normen van de club trachten over te brengen op de spelerskern", noemde De Decker een eerste element om de aandacht op te vestigen, naast uiteraard het onlosmakelijke sportieve aspect en dan is het toch prima meegenomen dat de sportieve baas opgroeide in het warme Freethielnest. De meeste clubs zijn voor veel voetballertjes een warm nest, maar het specifieke is overal een beetje anders en wie dat van kindsbeen ervaart kan het beter overbrengen dan iemand die het van horen zeggen moet hebben.

"Je kan 1B niet vergelijken met 1A, het is een reeks die je moet kennen en het eerste jaar in een andere reeks is altijd aanpassen voor club en spelers", een zin van De Decker die enkele waarheden als een koe bevat. Er wordt vaak nogal gemakkelijk gedacht dat een degradatie nagenoeg een garantie betekent om het seizoen daarna weer te promoveren, maar dat is een onderschatting en slechts een minderheid die daarin slaagt. Dikwijls degradeert het merendeel van een spelerskern mee en we denken dat zij sowieso een meerwaarde zullen zijn een reeks lager, maar Wim De Decker laat duidelijk verstaan dat 1B en 1A niet te vergelijken zijn en een aanpassing voor club en spelers een must is die tijd kost. Hij stelt tevens, "je moet die reeks kennen", waaruit we durven concluderen dat onze vorige sportief manager Roger Stilz een verkeerde keuze heeft gemaakt door iemand als Marc Schneider die het Belgisch voetbal, laat staan dat in 1B, totaal niet kent. De volgende dagen komen we zeker terug op het interview met Wim De Decker.

PVW.