StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vervolg bespreking interview tijdens persvoorstelling Wim De Decker.
Interviews met figuren als Wim De Decker hoeven niet ellelang te zijn om nagels met koppen te slaan. "Er is een goede cocktail aanwezig om er iets moois van te maken, maar de balans is hier en daar nog voor verbetering vatbaar", een betere omschrijving dan deze van Wim De Decker van het voorbije seizoen van W-B is lastig. Inderdaad, als supporter hadden we wel iets van en dat hebben de onderlinge confrontaties ook aangetoond, kwalitatief moeten we weinig of niets onder doen voor Westerlo of RWDM, maar het komt er niet uit. We hebben een goeie spits die makkelijk scoort, maar door de karrevracht aan tegendoelpunten, ondanks een zeer degelijke keeper, was de balans te vaak negatief. Zat het woordje "balans" niet in de tekst van Wim ? Jawel ! Door de vele blessures of spelers die te laat of niet wedstrijdfit arriveerden, bleef Marc Schneider voortdurend zoeken naar een soort typeploeg waardoor van enig evenwicht nooit sprake is geweest. Basisspelers kwamen hierdoor soms verrassend op de bank en zij die mochten blijven staan konden vaak niet de verwachtingen inlossen. Laat ons hopen dat Wim de ontbrekende schakels om voor die balans te zorgen zal krijgen, maar dat was ongetwijfeld een belangrijk item bij de contractbesprekingen.

Volgende Quote van Wim : "Ik hoop supporters te zien die zich ten volle kunnen vereenzelvigen met de groep, zodat er opnieuw een bepaalde energie ontstaat waar je op het veld de vruchten van kan plukken. Het is aan ons om de samenhang tussen de supporters en de spelerskern te versterken." Wie gisteren "De Kleppe van Seppe" heeft gelezen zal merken dat De Decker hier op dezelfde lijn zit dan het gevoel dat de laatste maanden van het seizoen bij de fans overheerste en wat Seppe perfect verwoordde. De magie tussen de supporters en de ploeg was zoek en de energie die de spelers daar, in moeilijke momenten uit putten, ontbrak wat wel vaker de indruk wekte dat de spelers er niet meer voor gingen.

Aan een prognose wou Wim zich zo net voor het begin van de voorbereiding niet wagen aangezien het moeilijk in te schatten valt welke van de targets uiteindelijk overtuigd kunnen worden om voor SK Beveren te tekenen, net zoals moet afgewacht worden hoe actief de concurrentie straks op de transfermarkt zal zijn.

PVW.