StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe waarschijnlijk is promotie?

SK Beveren heeft een tweede leven gekregen. De club van geel & blauw is weer terug op de Freethiel. Het embleem, de geschiedenis, het truitje, allemaal kan het weer gevierd worden in de enige echte thuishaven. Een thuishaven die een plek in de hoogte afdeling verdient. Deze club ademt eerste klasse, succes en wederopstanding. Maar hoe waarschijnlijk is het om komend seizoen een gooi te doen richting promotie.


Het is misschien wel de vraag van 1 miljoen vandaag de dag. Mijn buikgevoel zou een aantal weken geleden nog gezegd hebben dat de club, in de hoedanigheid van Waasland-Beveren, een vogel voor de kat was, is en wordt. Maar een aantal beslissingen en aankondigingen later hebben de wolken alweer plaatsgemaakt voor een heldere hemel. Toch zijn we er nog lang niet om ook nog maar een gooi te doen naar de titel. En hoewel vele fans alweer dromen van succes op de Freethiel en SKB olé olé, zal er toch vooral hard gewerkt moeten worden om de ultieme droom te realiseren.

Met Wim De Decker, die tevens thuiskomt in Beveren, hebben we iemand in de rangen die er de kop voor zal leggen. Die over-mijn-lijk-mentaliteit. Als de coach die bezit, moet die over te dragen zijn op de spelersgroep. En wanneer dat gebeurt, is een elftal tot grootste dingen in staat. Maar dan moet die mentaliteit er echt wel ingeslepen worden. De voorbije jaren hebben we als supportersclan de spelers vaak zwakke lammetjes genoemd. Een groep die het hoofd liet hangen bij een achterstand of een nederlaag. De mentaliteit moet anders. En daar speelt WDD een belangrijke rol in.

Los daarvan moet de spelersgroep versterkt worden. De voorbije weken deed ik al tal van voorstellen wat betreft posities die versterking kunnen gebruiken. Aangevuld met namen die die rol zouden kunnen vervullen schepte ik voor mezelf een duidelijk beeld welke versterkingen er nodig zijn om het elftal te verbeteren. Tot op vandaag hebben we geen nieuwe spelers mogen verwelkomen op de Freethiel. Toch ben ik nog niet zenuwachtig. De mercato moet officieel nog openen. De competitie start pas binnen een kleine 2 maanden. Al zou ik toch een competitieve groep willen hebben tegen de helft van juli. Zo heb je nog een maand de tijd om spelsystemen in de ploeg te krijgen. Welke posities moeten het eerst versterkt worden? Sowieso de doelman, de verdediging en optioneel ook de flanken. Daar ligt voor mij de focus. Wie dat dan moet zijn, daar heeft de club meer data voor dan ik.

En om heel eerlijk te zijn zou de transformatie van Waasland-Beveren naar SK Beveren helemaal bezegeld kunnen worden met de aankondiging dat ook het huidige Freethielstadion onder handen wordt genomen. Een vernieuwde Freethiel met tribunes aan elke kant waar fans de ploeg mogen en kunnen aanmoedigen, dat maakt het voor mij compleet. De plannen werden al meermaals uitgesproken. Er werd als mijn informatie klopt ook al vaak over samengezeten, maar nooit werd dat volledig concreet. De overige accommodatie werd en wordt reeds onder handen genomen. Het moment is aangebroken om de grootste plannen op tafel te gooien. The time is now.

Seppe Meul.