StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eerste Supportersavond van SK Beveren een succes.
Woensdagavond 22 juni had in het businessgebouw van de Freethiel de eerste Supportersavond van SK Beveren plaats. Het werd een zeer geslaagde avond die op veel belangstelling kon rekenen en pittig werd gekruid met een aantal gesmaakte muzikale optredes van een driekopppige lokale gitaarband die voor flink wat ambiance zorgde en naar de naam De Molteni's luisterde. De avond werd vakkundig gemodereerd door operations manager Bart Foubert die eveneens het draaiboek had samengesteld en met o.a. CEO Antoine Gobin, sportief manager Jordi Condom en nieuwbakken coach Wim De Decker, mooi volk aan zijn tafel kreeg. Verder waren ook nagenoeg alle werknemers van de club aanwezig waarmee een sterk signaal wordt gegeven dat de nieuwe weg die men is ingeslagen, als team en niet als individu in de toekomst zal worden bewandeld.

In het tweede gedeelte van deze Supportersavond werd de werking van de Supportersfederatie (SF) toegelicht waaronder enkele interne verschuivingen en ik onthou vooral een dringende oproep aan de supporters om zich in meerdere opzichten (dat kan zijn voor de club zelf om bv. sneeuw te ruimen, maar ook om deel uit te maken van het bestuur van de SF of andere op de Freethiel werkzame groepjes zoals het sfeercomité) actief te betrekken. Het is daarbij goed om te weten dat men absoluut geen lid van een supportersclub moet zijn om zich als kandidaat-medewerker op te geven.

Maar laten we terugkeren naar het eerste gedeelte : wat een beetje mocht worden gevreesd kwam helaas ook uit : ongetwijfeld heel wat sympathisanten van SKB waren naar het businessgebouw afgezakt in de hoop met de primeur van een of meerdere nieuwe spelers naar huis te kunnen terugkeren, maar die verwachtingen werden al vlug door sportief manager Condom getemperd. Dat die er dra komen (en als we Jordi mogen geloven is het verlanglijstje best lang), leidt geen twijfel, maar men wil kost wat kost niet overhaast te werk gaan met als voorbeeld de wintermercato van afgelopen seizoen waarin een zevental spelers werden aangetrokken, maar er uiteindelijk in de persoon van Ribeiro Costa slechts een zal blijven.

Zoals altijd waren ook de interventies van CEO Antoine Gobin bijzonder gestofeerd. De antwoorden die hij gaf op via internet veel gestelde vragen, lieten niks aan duidelijkheid over en ga ik jullie hier besparen, want deze zijn zonder twijfel binnenkort terug te vinden op de diverse sociale media. Ik onthou vooral dat het wel degelijk de bedoeling is om in de mate van het mogelijke en niet enkel op het sportieve vlak, de samenwerking te stimuleren tussen de verschillende clubs die tot de Bolt Football Holdings behoren (Den Haag, Estoril, Alcorcon, Augsburg, Crystal Palace), waarbij uiteraard andere pistes niet worden uitgesloten. Er werd ook terecht door onze CEO nadruk gelegd op de uiterst aantrekkelijke abonnementencampagne van onze club met als interessant weetje dat, in geval van promotie naar 1A, ook volgend seizoen de abonnementsprijzen voor wie dit seizoen een abo aanschaft, ongewijzigd laag zullen blijven, net zoals overigens het seizoen wat nu voor de deur staat. SKB is in dat opzicht met voorsprong de goedkoopste club in het professioneel voetbal in België.

De heren Gobin en Foubert sneden ook het hoofdstuk SKB en KSKB aan waarover via internet de nodige vragen waren ingestuurd, maar daarover hebben jullie ongetwijfeld de voorbije weken voldoende informatie gekregen. Samengevat zouden we hierover kunnen stellen dat er nog flink wat werk op de plank ligt, maar de eerste en laat ons hopen belangrijkste stap werd gezet. Er werd een termijn van 5 jaar vooropgesteld om het ultieme doel (de 2 clubs onder het stamnummer 2300 laten spelen) te bereiken, maar op die termijn willen de beide partijen zich zelfs niet vastpinnen. De werkgroep hieromtrent had woensdag 22 juni ll. en eerste werkvergadering achter de rug.

Het zal niemand verbazen dat onze nieuwe coach Wim De Decker alle lippen op mekaar kreeg. Wat een vlotte en verstandige prater is die gast : een al focus, gedrevenheid, rust, ervaring en uitstraling. Wat is het gemakkelijk en aangenaam luisteren naar Wim. Voor welk soort voetbal hij staat was een van de vragen waarop hij antwoordde dat mooi en aanvallend voetbal verkondigen het gemakkelijkste, maar niet het belangrijkste is. Veel aan de bal zijn en proberen dominant te spelen met het beschikbare materiaal is daarentegen wel een doel. Ook op de vraag aan welk systeem (bv. een 4-4-2) zijn voorkeur geniet, antwoordde Wim dat hij geen systeem nastreeft, maar het doel moet zijn om elke speler individueel beter te maken, want daar wordt iedereen beter van met een knipoog richting Deinze waar 3 spelers naar de Jupiler Pro League vertrekken. Wim zal de komende weken zijn spelersgroep intensief gade slaan om daarna een van zijn mannen met de kapiteinsband te belonen.

Noteer nu alvast donderdag 22 september, want dan krijgt deze supportersavond van SKB een opvolger. Het is moeilijk vooruitlopen op de zaken, maar de naamswijziging naar SK Beveren en het aanstellen van een kind van het huis als sportieve baas, werd in ieder geval door de talrijk opgekomen supporters bijzonder goed onthaald. Naast het veld bruist de Freethiel weer en nu nog hopen dat Wim De Decker de ploeg tussen de lijnen kan laten sprankelen. Een grote pluim op de hoed van organisator Bart Foubert die de gevoelige snaar bij de supporters heeft gevonden en deze met gemak weet te bespelen.

PVW.