StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kalender Challenger Pro League een feit.
Het kind moet een naam hebben en misschien is het wel een kwestie van wennen, maar Challenger Pro League bekt wat mij betreft ongemakkelijk en dus hou ik het voorlopig op 1B. Het is elk jaar opnieuw nieuwsgierig uitkijken naar het publiceren van de voetbalkalender,ongeacht de reeks waarin men uitkomt en dat was dit jaar niet anders. Woensdag was het zover en alhoewel elke ploeg tweemaal moet worden bekampt in de reguliere competitie en wedstrijden nooit op voorhand in de tas zitten, lijkt de kalender ons niet ongunstig gezind. De seizoensopeners zijn op vrijdag 12 augustus om 20 uur weggelegd voor Virton dat RWDM ontvangt en Lommel dat op bezoek gaat bij promovendus Dender. Daags nadien, op zaterdag 13 augustus, mag SK Beveren er aan beginnen (dat bekt pas super) en daarvoor maakt het een korte verplaatsing naar Het Kiel waar om 16 uur wordt afgetrapt. 's Avonds om 20 uur nemen 2 beloftenploegen het tegen mekaar op in Schiervelde, want Club Nxt speelt immers zijn thuiswedstrijden in Roeselare. De leeftijdsgenoten van Standard zijn de tegenstander van Club Nxt. Op zondag 14 augustus om 16 uur begint Jong Genk er aan tegen Lierse Kempenzonen en de eerste speeldag wordt in het Koning Boudewijnstadion afgesloten door de beloften van Anderlecht die het team van Wim De Decker vorig jaar Deinze ontvangen. Deze wedstrijd vangt aan om 20 uur.

Een promovendus, 4 beloftenteams en ploegen die hun thuismatchen op Schiervelde in het geval van de beloften van Club Brugge en het Koning Boudewijnstadion in het geval van de RSCA Futures afwerken, het voelt voorlopig nog onwennig aan, maar dat kan snel veranderen natuurlijk.

Over wie in 1B de favorieten voor de prijzen zijn zetten we ongetwijfeld de komende tijd nog meermaals een boompje op, maar afsluiten doen we met het openingsprogramma van SKB even van nabij te bekijken. Thuis aan het seizoen mogen beginnen is altijd prettiger dan op verplaatsing, maar een seizoen starten met een uitzege zoals vorig jaar in Lommel, schenkt een grote voldoening en geven de verwachtingen voor de eerste thuismatch een enorme boost. Helaas hebben we vorig seizoen moeten ervaren dat zo'n eerste uitzege absoluut geen garantie betekent voor de thuiswedstrijd die zou volgen, want een zekere Wim De Decker en zijn Deinze bezorgden de hele entourage van W-B een eerste koude doche. Ik heb gemerkt dat veel supporters het jammer vinden dat Beerschot tegen W-B zonder supporters wordt gespeeld en begrijp deze fans wel, maar anderzijds is een goed gevuld Kiel ook geen pretje voor een bezoekende speler. Ik denk dus dat een stadion met gesloten deuren meer in het nadeel werkt voor de thuisploeg. Een goed resultaat op Het Kiel zou een ferme opsteker zijn om op speeldag 2 Virton te ontvangen, maar de 4 overwinningen van W-B vorig seizoen tegen de Luxemburgers zullen ook ditmaal geen garantie bieden voor een vijfde opeenvolgend succes. Op speeldag 3 is SKB de gast in het Koning Boudewijnstadion en "nog" niet om er een bekerfinale te betwisten, maar om er de youngsters van Anderlecht partij te geven. Een aantal factoren zoals het samenstellen van de kern heeft men in eigen handen, maar dat is niet het geval met de kalender. Een ongunstige kalender kan een van de argumenten zijn van een slechte start en iedereen weet hoe belangrijk het is een seizoen goed te beginnen, maar ditmaal hebben we absoluut geen klagen over die kalender. Indien men luidop de ambitie duft uitspreken dat de promotie met stip genoteerd staat, lijkt dit startprogramma ideaal.

PVW.