StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Ongerust in het transferbeleid? Eerder gerustgesteld.

Er is de laatste weken al veel over gezegd en geschreven. En ook ik ga er met dit artikel enkele woorden aan vuilmaken. Het transferbeleid bij Waasland-(vanaf morgen) SK Beveren. De club heeft tot nu toe geen enkele nieuwe speler aangekondigd. Paniek in de tent op de supportersfora. Maar is dat wel de juiste reactie? Of moeten we net gerustgesteld zijn?

Als je het mij vraagt, ga ik voor de 2e optie. Akkoord, als je andere clubs in ons land tekeer ziet gaan op de transfermarkt denk je wel eens aan hoe het nu in godsnaam mogelijk is dat onze club nog geen enkele nieuwe speler heeft aangekondigd. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo gek. Laat mij beginnen bij het volgende. Ik was spijtig genoeg niet aanwezig op de supportersavond vorige week, maar ik weet zeker dat de club ook al graag 1 of meerdere spelers aan de fans had voorgesteld. In het allerbeste geval zat hun huiswerk er misschien zelfs al volledig op.

Echter weten we allemaal, dat is niet het geval. Op die bewuste supportersavond werd er gesproken over verschillende posities waarin ze bij de club versterking zoeken. Een doelman, een centrale verdediger, een linksback, een middenvelder en een spits. Mea culpa als ik nu een positie over het hoofd zie. De profielen zijn uitgetekend. Dan is het enkel zaak om de juiste match te vinden. En zolang er geen spelers aangekondigd worden, is dat dus niet het geval. En dan vraag ik mij af: moeten we daar niet net gelukkig en gerustgesteld van worden?

Ik zou het als fan van Beerschot namelijk veel moeilijker hebben met het transferbeleid van die club, dan ik het heb als Beveren-fan. De Ratten hebben de voorbije weken een karrevracht aan spelers voorgesteld. Daar zitten een aantal bekende namen bij, maar over het algemeen zijn dat toch ook maar de nobele onbekenden van wie ze hopen dat het gelukstreffers zijn. Geef mij dan maar een club als Beveren.

Een club die op dit moment volop haar huiswerk aan het maken is. Geen deal sluit met een speler alvorens 100 procent zeker te zijn over de match tussen voetballer en club. Het betekent dat er grondig nagedacht wordt over wie er eventueel binnengehaald moet worden, en vooral wie zeker niet. Een aantal namen die online genoemd werden, hebben ondertussen elders getekend. Als Beveren wel degelijk meestreed om die spelers, kan ik goed geloven dat zij voor dat avontuur in 1A kiezen. Die spelers kan je dat absoluut niet kwalijk nemen. We zitten dan ook in de situatie waarin 1B of de Challengers Pro League niet meteen de meest interessante competitie is voor een speler.

Ook dat speelt uiteraard mee. En de spelers waarvan geschreven wordt dat hun medische en fysieke testen onvoldoende waren, daarvan is het misschien maar goed dat die blijven waar ze zijn. Enkel 100 procent fitte spelers graag, en liefst nog meteen inzetbaar ook.

Zullen de goede spelers op zijn wanneer Beveren aan de transfers begint? Nee, absoluut niet. De transfermarkt is officieel nog niet eens open, en toch staat elke club al met een kraam op het plein. Mijn advies: heb geduld, nog heel even. De juiste spelers komen. Sterker nog, ze zijn onderweg. Morgen is het 1 juli, dan verandert de club officieel van Waasland naar SK Beveren. En vanaf dan zijn er weer mirakels mogelijk. Mark my words.

Seppe Meul.