StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SKB leeft weer.
Ondanks verwoede pogingen om reeds enkele versterkingen binnen te halen eerder deze week, staat de teller van nieuwkomers nog steeds op nul, maar afgaande op het aantal aanwezige supporters woensdagavond in de traditionele seizoensopener op het veld van buur Svelta Melsele, mag duidelijk zijn dat de fans er het volste vertrouwen in hebben dat het wel goed komt. Alles rondom SKB herleeft weer en dat hebben ze niet alleen op het secretariaat van de club gemerkt de voorbije weken, maar ongetwijfeld ook aan de loketten in Melsele woensdagavond.

Prachtige weersomstandigheden, veel volk en 2 ploegen die goesting hadden in de bal, het resultaat hiervan was een leuk potje voetbal gekruid met 7 doelpunten. Enige schaduwzijde aan dit prettig burenonderonsje was de uitsluiting kort voor rust van Aleksandar Vukotic die onnodig een thuisspeler een duw verkocht en dat kon op geen enkel begrip rekenen bij de voltallige delegatie van SKB. Halverwege die eerste helft had SKB de leiding genoemen na een assist van Anicet en Ribeiro Costa die keurig afwerkte.

Op keeper Brent Gabriel na, wisselde Wim De Decker zoals vooraf ongetwijfeld afgesproken aan de rust het hele elftal waardoor de wedstrijd naar een hogere versnelling schakelde. Een mooie combinatie leidde naar de 0-2 via Edmundsson die schijnbaar een zeer moeilijke medische periode heeft afgesloten en dan is hij een aanwinst voor de ploeg. Tshimanga tekende voor de 0-3 en toen was het de beurt aan de 19-jarige Guinese tester Barry die fraai de 0-4 en 0-5 aan zijn visitekaartje toevoegde. Het manco van de voorbije 2 seizoenen, veel te gemakkelijk tegendoelpunten incasseren, is nog niet van de baan en leverde in het absolute slot van de wedstrijd Svelta 2 doelpunten op waaronder een owngoal van Schoonbaert. Overigens, die tegengoals komen zeker niet op het conto van Brent Gabriel die kansloos was op het eigendoelpunt en eerst nog een prima redding in huis had op de 2-5. Dit was een genietbaar potje voetbal waaraan uiteraard niet het minste belang mag worden gehecht. SKB trainde in de namiddag nog en weerde zich al bij al nog knap nadat het de volledige tweede helft met een mannetje minder verder moest.

Zaterdag 2 juli om 16 uur geven Rupel Boom en SKB mekaar partij in het Breevenstadion van Bornem. Na die wedstrijd brengt de spelersbus een bezoekje aan supportersclub Freethielvrienden Bornem in hun lokaal Café De Zwaan te Hingene (gelegen tegenover de kerk van Hingene). Iedereen is er welkom voor een leuke babbel en frisse pint. De spelersbus wordt verwacht om 18.45 uur. Tot dan !

Een uitgebreid verslag van Svelta - SKB door Maarten Van Mieghem vinden jullie op de officiëe clubwebsite.

PVW.