* SKB doet beter dan Rupel Boom in Bornem.
SK Beveren en Rupel Boom hebben zaterdag in het Breevenstadion van Bornem een genietbare oefenpot afgeleverd. Na een 2-1 ruststand werd het uiteindelijk 5-1 voor de mannen van Wim De Decker. Maderner na 10 minuten en een uiterst bedrijvige Edmundson namen de Beverse productie in de eerste helft voor hun rekening. Het is nog vroeg, maar het lijkt wel of we de voorbije 2 oefenmatchen een herboren Edmundson aan het werk zagen. Laat ons hopen dat zijn nierproblemen definitief achter de rug zijn en dan wordt het zeker genieten van deze goeie voetballer die trouwens in die eerste helft een dribbel uit de voeten toverde waarbij slechts een viertal spelers van Boom niet in de wind werden gezet. Er was helaas een alweer te vermijden tegendoelpunt na slordig ingrijpen van Jenthe Mertens. Ook dat is zonneklaar : het komt niet goed met spelers die zich aan dezelfde slordigheden blijven bezondigen en dat loopt al te vaak falikant af als men verdediger is en daar kan Wim De Decker niks aan veranderen. Het verlanglijstje van Jordi Condom is best groot, maar ik hoop dat er ook een rechtsachter op staat, want anders krijgen we voor het derde opeenvolgende seizoen hetzelfde scenario, nl. veel te veel en gemakkelijk tegengoals slikken.
De tweede helft was pas begonnen of Boom moest zoals SKB in Melsele met een mannetje minder verder na een fout op spits Barry. Rupel Boom beperkte zich daarna tot hoofdzakelijk verdedigen om niet af te gaan, maar het kon niet vermijden dat het nog 3 goals moest incasseren. Bij het ingaan van het slotkwartier maakte belofte Okumu op strafschop de 3-1 en vervolgens was het weer Barry-time. Met 2 prima goals tilde de 19-jarige tester-aanvaller de score naar een 5-1 eindstand.
Net als in Melsele werd er aan de rust flink gewisseld. Een meevaller waren alweer de 45 minuten (hij speelde ditmaal na rust) van Anicet Kipre die de combinatie beheerst "goeie actie en overzicht bewaren" en dat biedt perspectief. Van Kevin Hoggas gisteren geen spoor, een vreemd spoor was er van Bertone, Vukotic en Schoonbaert die voor de wedstrijd aan een behoorlijk tempo joggend door het centrum van Bornem te zien waren. De Zweedse testkeeper kreeg amper werk, maar had wel een geweldige beenveeg in huis. Hij blijft zeker niet, de naam van Yannick Thoelen (thans KV Mechelen) is een interessante optie, maar waarschijnlijk nog niet voor morgen en er staan wel wat namen op het keeperslijstje. Lees hierna een uitvoerig matchverslag van Maarten Van Mieghem afkomstig van de officiële website.

SKB SCOORT OPNIEUW VIJF KEER

Vanmiddag stond het tweede oefenduel van de voorbereiding op het programma. Onze Leeuwen speelden tegen Rupel Boom voor het eerst met het 'nieuwe' logo op hun borst. In de eerste helft scoorden Maderner en Edmundsson elk hun doelpuntje. Rupel Boom kon nadien milderen. Na rust mocht Okumu juichen, spitsbroeder Barry mocht dat zelfs twee keer doen. Eindstand: 1-5.

Geel-blauw begon van middag in het Breevenstadion het felst aan de wedstrijd. In de beginfase eindigde een schot van Verstraete in de handen van de doelman en een poging van Ribeiro Costa ging over. In de 9de minuut vond Mertens Edmundsson net niet voor doel, maar enkele seconden later stond het dan toch 0-1. Maderner wist in twee tijden te scoren. In de 17de minuut verdubbelde Edmundsson de voosprong. Net als tegen Melsele behield de spits het overzicht en krulde hij het leer met zijn linker beheerst voorbij de doelman: 0-2. Drie minuten later kwam Rupel Boom terug in de wedstrijd. Mertens kreeg een bal in de zestien niet weggewerkt en de 1-2 stond op het bord. Na deze tegentreffer probeerden onze Leeuwen de voorsprong opnieuw te vergroten, maar doelpogingen van Verstraete en Ribeiro Costa leverden geen nieuwe goal op. In de 25ste minuut zette Ribeiro Costa een knappe counter op, maar Maderner kon zijn dieptepass onvoldoende onder controle krijgen. Tien minuten later schudde Edmundsson een geweldige dribbel uit zijn voeten. Helaas leverde zijn actie uiteindelijk geen doelgevaar op. Niet veel later ging Reyners neer in de zestien, de scheids zag er echter geen fout in. Een schot van diezelfde Reyners ging in de 37ste minuut een metertje naast en een voorzet van Ribeiro Costa was niet precies genoeg. Op slag van rust redde doelman Linner een inzet van de thuisploeg nog knap met de voet. Ruststand: 1-2.

De tweede helft was nog maar pas begonnen of Rupel Boom moest al met een mannetje minder verder. De doorgebroken Barry werd foutief gestopt en de scheids kende geen genade. In het eerste kwartier van de tweede helft maakten vooral Barry en Anicet indruk. Beiden vonden echter meermaals de thuisdoelman op hun weg. Ook belofte Okumu liet zich opmerken. In de 71ste minuut zette de spits een prima dribbel op. De aanvaller werd gehaakt en deze keer wees de scheidsrechter, in tegenstelling tot de eerste helft, wel naar de stip. Okumu ging zelf achter de bal staan en trapte het leer zelfverzekerd binnen: 1-3. In de slotfase kon Barry, net als in het vorige oefenduel, nog twee keer scoren: met een harde binnentikker en een fraai afstandsschot zette hij de 1-5 eindstand op het bord.