StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Exit Leonardo Bertone.
Het loopje zaterdagnamiddag doorheen het centrum van Bornem heeft Leonardo Bertone geen goed gedaan en het was er blijkbaar ook een met voorbedachte rade, want maandag maakte de club bekend dat beide partijen (Bertone dus en SKB) in onderling overleg een einde maken aan de samenwerking. Ook de 2 spelers die in het gezelschap waren van Bertone tijdens het bewuste loopje (Schoonbaert en Vukotic) hebben te horen gekregen dat zij niet meer passen in de plannen van de club en naar een andere werkgever mogen uitzien (wellicht was de doos met familiale redenen leeg).

Leonardo Bertone was een van de eerste spelers die door toedoen van de Bolt Football Holdings naar de Freethiel kwam en ik herinner mij zijn eerste competitiematch thuis tegen KRc Genk. Samen met o.a. Mandjeck speelde hij de bezoekers van het kastje naar de muur. Was het de zwakte van de Limburgers op dat moment of een begenadigde dag van beide spelers, maar dat niveau hebben zij nadien zelden meer gehaald. Bertone die (wat kan het soms snel gaan in het voetbal) heeft ondertussen weer onderdak gevonden bij een voor hem oude bekende FC Thun, is zeker iemand die in bepaalde competities zijn plaats heeft, maar het fysiek harde spel in 1B was duidelijk zijn ding niet. Overigens, van mensen die de kleedkamer kennen heb ik begrepen dat Leonardo een zeer sociaal en integer iemand is. We wensen Leonardo (zijn voornaam blijft geweldig klinken) nog veel succes toe en met slechts 28 lentes op de teller is daar nog ruimschoots de tijd voor.

En wat die 2 andere jongens betreft, dat Schoonbaert op zijn jonge leeftijd niet actiever meewerkt aan een transfer komt mij toch wat vreemd voor, tenzij er natuurlijk geen interesse is. Bij Vukotic liggen de kaarten wellicht heel anders. Voor hem is zeker interesse op voorwaarde dat hij gratis mag vertrekken, maar daar ligt vermoedelijk de schoen gebonden. Een goeie Vuko (maar dat is toch al een tijdje geleden) behoort bij de betere verdedigers van 1B en hoger, maar zijn temperament onder controle houden blijft een groot probleem. Het zal dus zoeken worden naar een middenweg tussen een prijs die de club in gedachten had en anderzijds een geïnteresseerde die ongetwijfeld de situatie tussen club en speler wil uitbuiten om hem gratis op te halen bij SKB.

PVW.