StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Beverse uittocht

De transfermarkt zet zich naarstig door. Ondertussen is de eerste week van juli voorbij. Spelers komen en gaan. Ook in het Waasland. Waar we zien dat concurrerende clubs hun huiswerk al afgewerkt hebben, is Beveren rustig verder de markt aan het afwandelen. Voor sommigen gaat het te traag. Voor anderen net snel genoeg. De waarheid ligt in het midden. Maar met de huidige gang van zaken kan ik vrede nemen.


Deze week is er wat transfernieuws betreft veel te melden op de Freethiel. Op maandag namen we afscheid van Leonardo Bertone. De kleine Italiaanse middenvelder had bij de club aangegeven heimwee te hebben naar zijn thuisland en daarom werd er besloten dat de wegen tussen SKB en de Italiaan zouden scheiden. Ik weet nog dat ik als supporter de eerste wedstrijd waarin hij in actie kwam, dat was thuis tegen RSC Anderlecht, laaiend enthousiast was. Op dat moment misten we stabiliteit in de basis en op het middenveld. Iemand aan wie je de bal kwijt kon en die er iets goeds mee zou doen. Dat dacht ik te zien in Bertone. Maar dat beeld verdween als sneeuw voor de zon. Zijn prestaties werden steeds matiger, en het geloof waarin hij aan de bal kwam, nam alsmaar af. Ook afgelopen seizoen, een niveautje lager. Het leek nog steeds te snel te gaan voor de middenvelder. Weinig inzet, weinig klasse, niet wat je nodig hebt in een harde competitie als de Challenger Pro League. Zullen we hem daarom missen? Ik verwacht van niet. Sterker nog. In hoe ik denk dat De Decker zal willen aantreden als ploeg, wil hij een stevig middenveld. Daaraan heb je met Fall en Verstraete naast elkaar geen gebrek. Daarom lijkt het voor mij alsof Bertone al vervangen is.

Een dag later werd er afscheid genomen van Brendan Schoonbaert. De West-Vlaamse verdediger trekt definitief naar Knokke. In eerste instantie schrok ik van die transfer. Hoewel Schoonbaert geen sleutelspeler was, laat staan dat hij die plek in de toekomst zou afdwingen, had ik niet verwacht dat hij een klasse lager zou gaan voetballen. Maar wat speelt er in een voetballers hoofd. Is het gemist van het thuisfront? Gebrek aan zelfvertrouwen of ambitie? Wij als supporter zullen het nooit weten. Maar wederom ben ik niet mistevreden met het vertrek van de speler in kwestie. Moet hij vervangen worden? Dat dan weer zeker wel. Er heerst momenteel een absoluut gebrek aan betrouwbare verdedigers in Beveren. Wuytens-Vukotic, daar komen we dit jaar echt niet meer mee weg. Ook zij dienen vervangen te worden. Voor die posities verwacht ik dan ook snel namen. Naast de keeper. Ook daar moet nog een kwaliteitsinjectie volgen.

Langs inkomende zijde zagen we dan weer Thierno Barry tekenen voor SK Beveren. De Fransman met roots in Guinee wist de Sportieve Cel van de club de afgelopen weken te overtuigen van zijn vaardigheden en zijn potentieel.Tijdens de gespeelde oefenpartijen wist hij al mooie zaken te laten zien. En voor SKB was dat voldoende om hem een contract te geven. Met Barry hebben we een boomlange spits erbij die als doublure van Maderner zal optreden. Een welgekomen speler die zich hopelijk kan ontpoppen tot ware sterkhouder in de toekomst.

De Beverse trein is dus vertrokken. En ook al zijn we er nog lang niet. We zijn op de goede weg.

Seppe Meul.