StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Daniel Maderner krijgt er een maatje bij.
Er moest er zeker een bij, maar het is minder een prioriteit dan achterin. We hebben het over de positie van aanvaller, maar dat hadden jullie ondertussen wel begrepen. Gesteld dat Maderner zou uitvallen, nog minder prettig zou zijn indien hij alsnog vertrekt, het zou in beide gevallen een klein drama zijn, maar met de komst van de 19-jarige Thierno Barry werd op die offensieve problematiek alvast enigszins geanticipeerd. Barry die de Frans-Guinese nationaliteit heeft, was afgelopen seizoen aan de slag bij het Franse Sochaux B en nagenoeg vanaf de start van de voorbereiding present op de Freethiel, net als trouwens die andere 19-jarige Malick Fall die komend seizoen het shirt van SK Beveren zal dragen. Jonge gasten die een mooie toekomst voor zich hebben, we zien ze graag komen, maar of zij al voldoende sterk zijn om een lang en zwaar seizoen op hun te kunnen rekenen, dat is een ander paar mouwen en dat is niet anders met Anicet Kipre die nog een jaartje jonger is. Kortom : denken/bouwen aan de toekomst is hoopvol, maar succesvol zijn in het heden en meedoen voor de prijzen is minstens even belangrijk.

* Dit is er toch een beetje over.
Deze middag "zou" SK Beveren een oefenwedstrijd spelen op het veld van Kallo met als tegenstander KV Kortrijk, maar deze oefenpot werd donderdagavond in laatste instantie afgeblazen. Deze gelegenheid werd nog fier aangekondigd als de match waarin het nieuwe uitshirt zou worden voorgesteld, maar niks daarvan. En nu komt het : de rede is dat SKB geen keeper heeft !!! De voorbereiding is bijna halverwege en het moet zijn dat Brengt Gabriel in de lappenmand ligt en er ook geen jeugdkeeper beschikbaar is, maar deze situatie is toch ongezien in ons profvoetbal. Het kan uiteraard wel gebeuren dat op een gegeven moment de twee keepers niet inzetbaar zijn, maar in deze fase nog geen derde doelman achter de hand hebben, het zal ongetwijfeld voor nervositeit zorgen in de technische staf, want een oefenmatch minder voor de coach tegen een interessante tegenstander. Een supporter maakte de terechte opmerking : "waarom niet aan Kortrijk vragen of hun tweede of derde doelman onder de lat mag staan bij SKB", want dan had de wedstrijd gewoon kunnen doorgaan.
Er zijn geen potten gebroken natuurlijk, maar het is nu wel stilaan de hoogste tijd dat uitgerekend het zwakste compartiment van de voorbije jaren (de defensie) dringend in een nieuw kleedje wordt gestopt.

PVW.