StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het gaat nu hard !
Er is dit weekend ongetwijfeld tot grote voldoening van onze coach Wim De Decker hard gezwoegd in de bestuurskamer, maar we weten uiteraard dat aan de afronding van een transfer, vaak weken van onderhandelen voorafgaan. Dat Alexander Corryn voor een jaartje van Cercle Brugge wordt gehuurd gaven we gisteren zondag al mee, maar later op zondag werden nog 2 spelers aan de kern toegevoegd. Met de Braziliaan Everton Luiz haalt de club een pak ervaring binnen, met Tyler Wolff een jeugdig Amerikaans talent en voor een goed begrip, Tyler Wolff heeft geen link met de Wase wolf van weleer. De 19-jarige Wolff is een rechtsbuiten die voor een jaar wordt gehuurd van Atlanta United dat uitkomt in de Major Super League, afgekort MSL. Het is moeilijk het niveau van het voetbal over de grote plas in te schatten, maar de laatste jaren strijken steeds meer goeie voetballers uit die competitie neer in Europa en niet zonder succes.

Everton Luiz op zijn beurt wordt voor een seizoen gehuurd van zusterclub Real Salt Lake City dat uitkomt in de MLS. Toegegeven, MSL (Wolff), MLS (Luiz), het leken mij als leek 2 verschillende competities, maar dat is niet het geval. De verschillende benamingen hebben te maken met de streken en afstanden (oosten, westen), maar in theorie kunnen teams uit deze verschillende regio's toch tegen mekaar uitkomen in de eindfase (een soort play-offs). Verder hebben we er ons niet in verdiept en het is best mogelijk dat deze omschrijving nog voor veel verbetering vatbaar is, maar dat laat ik over aan de specialisten die hun ei altijd kwijt kunnen via info@freethielvrienden.be
We moeten hopen dat de administratieve afhandeling van Everton Luiz niet al te veel tijd in beslag neemt, want hij zal zonder twijfel een cruciale rol gaan vervullen in het team als centrale middenvelder. Het is een man met veel ervaring die in het verleden reeds in Europa voetbalde bij Lugano en ST. Gallen in Zwitserland, het Servische Partizan Belgrado en het Italiaanse Spal.
Door de komst van Luiz kan Malick Fall die dezelfde positie claimt, rustig worden gebracht, want een sleutelpositie innemen op de leeftijd van 19 jaar is niet evident.

PVW.