StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Die schoonheidsfouten moeten eruit

De voorbije weken heb ik steeds getracht positief te zijn en te schrijven over de plannen van de club, het beleid en de huidige gang van zaken. Wees gerust, dat zal ik blijven doen. Met hart en ziel. Maar die schoonheidsfouten zoals er zich in de niet-gespeelde oefenpot tegen KV Kortrijk weer één heeft voorgedaan, die moeten er absoluut uit. Een wedstrijd niet kunnen afwerken bij een gebrek aan doelmannen, dat is niet alleen zeer kwalijk, het is ook nog eens gênant voor zowel club als supporter. En misschien nog erger: heel wat fans hadden die dag vrijgemaakt om hun helden te zien in een oefenpot tegen een te duchten tegenstander.

Er doen verhalen de ronde dat SKB wel een speler uit pakweg de U17 wilde opstellen maar dat KV Kortrijk dat dan weer niet zag zitten. Waar of niet, dat lijkt mij geen zaak te zijn waar KVK zich over hoeft uit te spreken, laat staan dat SKB als club moet communiceren uit welke jeugdreeks een bepaalde speler komt. Soit. Wil je jezelf naar voren schuiven als professionele club, dan mogen zo'n taferelen zich absoluut niet meer voordoen. Hoe los je dit specifieke probleem op? Zorg ervoor dat je nooit met slechts 1 doelman in je A-kern komt te staan. Dat lijkt mij nooit een goed idee. Genoeg woorden aan vuil gemaakt.

De voorbije dagen tekenden weer heel wat nieuwe & interessante namen een contract bij SK Beveren. Bij de meesten wordt het dan wel afwachten wat zij gaan brengen. Hoe de zaken er nu voor staan, lijkt ons huiswerk zo goed als af te zijn. Of we met nog 2 centrale verdedigers erbij competitief genoeg zijn om mee te dingen voor de titel? Dat zullen we moeten afwachten. Onmogelijk om nu al gerichte uitspraken over te doen. Een paar weken verder na de competitiestart weten we meer. Nog snel dat laatste huiswerk afwerken. En dan volle gas op die spelsystemen zodat de ploeg klaar gesmeed is tegen de start van de Challenger Pro League. C'mon Beveren.

Seppe Meul.