StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Reus "bijna" aangekomen, Kablan onderweg ?
Vanavond ziet Brendan Schoonbaert die ondertussen deel uitmaakt van de selectie van Knokke, zijn maats van de voorbije jaren terug in de oefenmatch van SK Beveren (aanvang 19.30 uur) en dit op het veld van Kallo en dus niet in Temse zoals eerder onder voorbehoud werd gemeld.

Met Beau Reus heeft SK Beveren inmiddels zijn derde doelman onder dak, maar hoe straks de hiërarchie er in de praktijk zal uitzien, dat laten we aan de technische staf over. Het is een verademing dat SKB met Reus er een keeper bij heeft zodat amateuristische toestanden zoals die van een paar weken geleden toen de oefenwedstrijd tegen Kortrijk die eveneens in Kallo zou worden afgewerkt, maar niet kon doorgaan omdat er geen doelman bij SK Beveren beschikbaar was, zich niet meer kunnen voordoen.

Beau Reus is een 20-jarige keeper die vorig seizoen titularis was bij Jong AZ. Hij ruilt nu deze mooie club uit Alkmaar voor het al even mooie SK Beveren bij wie hij een contract voor 2 jaar tekende.

Benieuwd of de 1.98 meter lange Reus (hij heeft zijn naam dus niet gestolen) de concurrentiestrijd met Jorn Brondeel kan aangaan. Deze laatste heeft met zijn 28 lentes een pak meer ervaring, maar speelde de voorbije jaren nauwelijks en dit in tegenstelling met Reus die nagenoeg alle matchen bij Jong AZ onder de lat stond. Jong AZ zit in een vergelijkbare competitie als hier de Challenger Pro League, in Nederland spreekt men van de Keuken Kampioen Divisie waar hij afgelopen seizoen tot 6 clean Sheats kwam.

We nemen ook nog even een kijkje in het geruchtencircuit en daar duikt alweer de naam op van oude bekende Chris Kablan. De Zwitser verdween een half jaar geleden op kousenvoeten uit het Waasland en verscheen weer aan de oppervlakte bij onze Amerikaanse zusterclub. Over zijn verleden op de Freethiel mogen we niet mopperen, maar met Tshimanga en Corryn op de linkerflank wordt het wel drummen, terwijl de rechterflank met Mertens en Jacobsen niet op promotieniveau is gewapend, maar misschien speelt Wim De Decker wel met het idee om daar de Zwitser te posteren.

* Manuel Da Costa en Dudelange zijn uitstekend bezig.
Dinsdag in de vooravond zette het Luxemburgse Dudelange alweer een belangrijke stap naar een volgende qualificatie voorronde Champions League. Het team van Manuel Da Costa ging met 0-1 winnen bij het Armeense Yerevan en staat met anderhalve voet in de derde voorronde. Dat heeft Manuel dus goed gezien om tijdig de Freethiel de rug toe te keren. Overigens, het valt mij op dat zowel Kablan als Da Costa bij W-B geblesseerd raakten, het daarna bijzonder stil bleef rond hun herstel, maar wel plots bij een andere ploeg zaten en bij hun respectievelijke clubs blijkbaar totaal geen last meer hebben van blessures.

PVW.