StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een leuke bijdrage van een trouwe websitebezoeker/voetbalbeest Luc Rombaut.
Het is niet uitgesloten dat het hierna volgend overzichtje onvolledig is, maar het is alleszins eens iets anders. Luc heeft eens nagekeken hoeveel ex-spelers van de Freethiel dit seizoen in de A-kern zitten van een club uit de Jupiler Pro League (jeugdspelers als Verschaeren (Anderlecht) en Bolingoli (KV Mechelen)) niet meegerekend. Het gaat dus uitsluitend over spelers die in het fanion hebben gespeeld.

Mochten hun wedstrijdtenue dit weekend aantrekken :
- Davy Roef speelde de volle 90 minuten met AA Gent.
- Laurent Henkinet zat bij Standard op de bank, terwijl Emond toch 72 minuten mocht meedoen en zelfs de VAR wist te verschalken bij een penaltyfase in het voordeel van de Buffalo's. Van Damme en Boljevic zaten niet in de wedstrijdkern.
- Pirard zat de volledige wedstrijd op de bank bij Union op het veld van STVV.
- Morioka die meteen zijn 1e assist in het nieuwe seizoen liet optekenen, speelde de volledige match bij Charleroi tegen KAS Eupen, terwijl Daan Heymans met zijn invalbeurt 15 minuten op de teller zette.
- Jackers zag op de bank bij OHL zijn ploegmaats winnen bij KV Kortrijk.
- David Hubert is met Zulte Waregem slechts aan een invalbeurt van 3 minuten geraakt.
- Aboubakary Koita speelde de volledige wedstrijd met Sint-Truiden tegen Union, maar Steppe zat niet in de wedstrijdselectie.
- De 37-jarige Christophe Lepoint maakte de 90 minuten vol bij een verliezend Seraing.
- Alessandro Albanese mocht als bankzitter een half uur meedoen met KV Oostende op het veld van Anderlecht.
- Frey was met 2 doelpunten in de openingsmatch na 65 minuten de "man van de match" bij een winnend Antwerp .
- Tuur Dierckx vierde (na zijn zware kwetsuur) zijn (her)optreden met Westerlo in 1A met een mooie 2-0 overwinning tegen Cercle Brugge . Hij mocht 81 minuten opdraven .

In totaal haalden dus 13 spelers het wedstrijdblad in 1A dit weekend . Opmerkelijk : Van die 13 spelers zijn er 4 keepers (5 indien Steppe meegerekend die weliswaar niet de wedstrijdkern haalde, maar wel nog een contract heeft) waarvan dus 3 bankzitters ! Even opmerkelijk : geen enkele verdediger...
Zinho Gano is gekwetst bij Zulte Waregem, net als Siebe Schrijvers bij OHL en zaten dus bijgevolg niet in de kern bij hun respectievelijke clubs .
Joachim Van Damme en Aleksandar Boljevic zaten niet eens op de bank bij Standard.
Reken hierbij de 2 genoemde gekwetste spelers én de 3 niet geselecteerde spelers bij die 13 die er dit weekend wel bij waren en dan komen we aan totaal 18 ex-spelers die dit seizoen in de kern van één of andere 1A-ploeg van de JPL zitten.

Aanvullingen op het artikel van Luc zijn uiteraard welkom via info@freethielvrienden.be

PVW.