StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Goe bezig Luc !
Altijd fijn dat websitebezoekers, vooral in deze nieuwsarme tijden wat SK Beveren betreft, wat leuke weetjes aanreiken die ons al een beetje een inkijk geven bij onze komende tegenstanders. De kans bestaat natuurlijk dat de komende weken aan dit lijstje nog wat verandert, maar wat we hebben laten we graag op jullie los. Het is een overzichtje dat Luc Rombaut maakte van ex-spelers van onze club die tot op deze week een overeenkomst hadden met een club in de Challenger Pro League en dus in de loop van het seizoen misschien nog een keer op de Freethiel te bewonderen zijn.

Bij Dender hebben we Kjetil Borry, Johny Rowell en zelfs &eacueén speler met een ver KSB-verleden, zijnde Wesly Vanbelle.
Bij SK Lommel speelt nog steeds Robby Henkens.
Bij Beerschot is sinds dit jaar Bill Lathouwers ( weer een keeper !) actief .
Bij Deinze vinden we 3 ex-spelers terug , zijnde : Siebe Blondelle , Djihad Bizimana en Dylan De Belder.
Bij Virton, RWDM en Lierse zitten op het eerste zicht geen spelers met een verleden op de Freethiel.
Op Bill Lathouwers na zijn dit allemaal spelers die vorig seizoen(en) vaak aan de aftrap stonden.

Het lijkt me logisch dat ik bij de 4 jonge ploegen ,respectievelijk uit Genk, Standard Luik, Anderlecht en Brugge, niet op zoek ben gegaan naar ex-spelers.

Super bedankt Luc en wie dit lijstje denkt te kunnen aanvullen, laat het ons weten en we delen die informatie graag met jullie.

* Wat kan het voetbal nog veel leren qua sportiviteit van de koers.
We hebben een onvergetelijke Tour de France achter de rug waarin op een paar weken tijd meer werd aangevallen dan in een heel seizoen Jupiler Pro League en opvallend, een wereldse Van Aert kreeg minstens evenveel aandacht als ploegenoot en winnaar van de Ronde van Frankrijk Jonas Vinegegaard. Wat mij naast de vele hoogstaande sportieve prestaties is bijgebleven uit deze Tour is, ondanks de enorme belangen, het hoogstaand niveau van sportiviteit met misschien als uitschieter het wachten van de latere winnaar Vinegegaard in volle afdaling op zijn grootste concurrent Tadei Pogacar. De daaropvolgende high five van Pogacar toen hij weer aansluiting kreeg met Vinegegaard was een schoolvoorbeeld van wederzijds respect, een gebaar dat men niet voor mogelijk acht in ons voetbal. Stel je voor : KAA Gent scoort een ongeldig doelpunt, Var en scheids zitten er zoals gewoonlijk naast en keuren het doelpunt goed waarop Hein Vanhaezebrouck naar de spelleider stapt en zegt "keur dit af, want het was buitenspel". Natuurlijk werkt het zo niet in het voetbal, maar ik zie het Vanhaezebrouck ook niet doen, tenzij bij een 3-0 voorsprong. Of hoe een geweldige Ronde van Frankrijk toch een plaatsje opeist in de Freethielsprokkels.

PVW.